- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kroz „mala vrata“ do poziva da ostane u Srbiji: „Igrao sam za stvari koje su veće od mene“

© Foto : ABA liga / Emilija JovanovićKevin Panter
Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2023
Pratite nas
Kevin Panter je prvi put došao u Srbiju pre nekoliko godina, na mala vrata i to u Crvenu zvezdu, a ako i bude odlučio da ode biće to kroz šampionsku kapiju i sa statusom jednog od trofejnih kapitena Partizana.
Krajem decembra 2019. godine Pantera je u srpsku košarku doveo tadašnji novoimenovani trener Zvezde Dragan Šakota, nedugo zatim je dobio i srpski pasoš, ali se nije dugo zadržao.
Nije mu prijao boravak u Olimpiji iz Milana, a po dolasku Željka Obradovića u Partizan stigao je i on, kao najveće pojačanje.
Mnogo turbulencija bilo je u toj prvoj sezoni, mnogo promašenih bitnih šuteva, ali je iskusni trener nastavio da veruje u svog pulena i čak ga nagradio kapitenskom trakom.
I opet stvari nisu išle kako treba, ali je srećom po crno-bele Panter shvatio šta je njegova uloga, podredio se timu i na kraju briljantnom partijom u majstorici finala ABA lige doneo i trofej Partizanu.
„Iskreno, mnogo mi znači trofej, mnogo rada sam uložio. Ali, mnogo znači i ljudima ovde, verovatno su mnogi želeli ovo više od mene, da budem iskren. Osećam se dobro jer smo im priredili ovo, ovde ima ljudi koji navijaju za Partizan 40, 50 godina. Razmišljao sam o tome kada sam dolazio na utakmicu, gotovo uvek razmišljam o tome i to veoma poštujem. Nisam igrao samo za trenera i tim, već i za sve to što je veće od mene“, naveo je Panter.
Posle dve sezone Panteru ističe ugovor, a kako je zagazio u 30. godinu života postavlja se pitanje njegove budućnosti, a navijači su tokom dodele trofeja uputili jasnu poruku – da žele Kevina i dalje u crno-belom dresu.
„Nema tajni, videli smo glasine... Treba da donesem veliku odluku narednih dana. Videćemo“, naveo je Panter.
Navodno, jednog od najboljih šutera Evrope u svom timu želi da vidi Ergin Ataman, novi trener Panatinaikosa, a mediji prenose da mu je ponuđen dvogodišnji ugovor vredan skoro pet miliona evra.
Danilo Anđušić - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2023
SPORT
Posveta ocu, suze radosnice i najradosnije vesti – slavlje začinjeno emocijama /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala