- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Posveta ocu, suze radosnice i najradosnije vesti – slavlje začinjeno emocijama /video/

© Foto : ABA liga / Emilija JovanovićDanilo Anđušić
Danilo Anđušić - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2023
Pratite nas
Porodica iznad svega – tom porukom bi mogli da se opišu detalji slavlja košarkaša Partizana posle osvajanja titule u ABA ligi. Mnogi od njih su prolazili kroz teške momente tokom sezone, ali su uz porodicu, saigrače i ekipu uspeli sve da prebrode i na kraju da se raduju vrednom trofeju.
Jedan od momaka koji je letos prvi put postao stanovnik Beograda je Australijanac Dante Egzum, košarkaš velikog talenta, ali i loše sreće u prethodnim godinama, kako sa povredama, tako i sa izborom klubova.
Sreća mu se konačno osmehnula u Beogradu, ne samo da je njegova porodica, na čelu sa ocem Sesilom dobila najbolji mogući doček i tretman, o čemu svedoče i činjenice da je on bio čest gost utakmica, već će iz srpske prestonice otići i bogatiji za još jednog člana.
Ne samo što je na terenu porazio najvećeg rivala Crvenu zvezdu u drami sa pet činova, već mu je supruga po ulasku na teren dala fotografije ultrazvuka koje pokazuju da će postati roditelji.
Prisutni novinari na parketu su momentalno iskoristili priliku da pitaju Dantea da li će možda detetu dati srpsko ime.
„Ne znam, videćemo. Sada želim samo da uživam i onda da odmorim s porodicom“, poručio je kratko košarkaš crno-belih.
Ono što verovatno brine sve navijače Partizana jeste da li će Egzum i naredne sezone nositi crno-beli dres, s obzirom na ponude od kojih se najviše priča i pominje ona iz Atine, odakle vreba Panatinaikos.
Navijači su skandirali Egzumu da ostane i naredne sezone, na šta je on rekao da ima vremena za sve.
„I dalje 'varim' sve. Želim prvo da se vratim u Los Anđeles da odmori malo posle ovako dugačke i naporne sezone. Znam da se pominju neki klubovi, ali trenutno sada ništa ne znam“, rekao je Dante.
Egzum je u petom meču finalne serije ABA lige ubacio 10 poena, imao je dva skoka i pet asistencija za nešto manje od 20 minuta provedenih u igri.
Nešto manju minutažu i ulogu tokom sezone imao je povratnik u Partizan, Danilo Anđušić, momak velikog srca koje često nije bilo dovoljno čvrsto da izdrži pritisak i očekivanja koje nosi crno-beli dres.
Posle utakmice je, noseći mlađeg sina u rukama, ostao u suzama, u nekoliko navrata je brisao oči i pokušavao da obuzda emocije koje su se nakupljale tokom veoma teške i zahtevne sezone.
„Ovo mi je prvi trofej otkad sam postao otac, posvećujem ga porodici koja je bila uz mene i u najtežim trenucima karijere“, rekao je sa suzama u očima emotivni Anđušić.
Aktuelna sezona je bila posebna i za Uroša Trifunovića, potencijalnog reprezentativca Srbije i momka koji je svojim zalaganjem i talentom ostao jedan od retkih domaćih igrača koji je preostao u crno-belom dresu posle prve povratničke sezone Željka Obradovića.
Sa mnogo čime se borio mladi košarkaš, kako na terenu tako i van njega, ali kada je bilo bitno, u finalnoj seriji ABA lige, bio je na visini zadatka, jednako kao i u momentima kada je njegov otac Aleksandar Trifunović, nekadašnji košarkaš i aktuelni trener, vodio borbu za život posle moždanog udara.
„Neću puno da pričam, zaslužili smo titulu timski i pojedinačno. Posvetio bih titulu navijačima i posvetio bih titulu svom ocu“, naveo je Uroš.
Sa suzama u očima slavio je titulu i Matijas Lesor, čija porodica je nedavno napustila Beograd, ali su i oni dali veliki doprinos sjajnim partijama snažnog centra tokom sezone i u ABA i u Evroligi.
Dakle, porodica iznad svega!
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2023
SPORT
Najteži posao sa najlepšim ishodom
Bogdan Diklić - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2023
SPORT
Bogdan Diklić: Volim Partizan, ali poštujem Zvezdu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala