- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev i trava još uvek neprijatelji – Rubljov u polufinalu Halea

© AP Photo / Jim RassolDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2023
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, poražen je u četvrtfinalu turnira u Haleu od Španca Roberta Bautiste Aguta rezultatom 7:5, 7:6. Posle njega na teren je izašao Andrej Rubljov koji je obezbedio polufinale na tom turniru pobedom na Talonom Griksporom rezultatom 3:6, 6:3, 6:4.
Nije tajna da Danil Medvedev ne pruža najbolje partije na travi, ali je odlučio da se ozbiljno posveti pripremama za Vimbldon koje se nisu završile sjajno.
U Hertogenbušu je ispao u prvom kolu, dok je u Haleu eliminisan u trećem kolu odnosno četvrtfinalu. Ruski teniser protiv odličnog Španca nije uspeo da dođe ni do seta, a za ceo meč napravio je samo jedan brejk.
Medvedev je odlično ušao u meč, odmah je u prvom gemu napravio brejk, ali se njegova igra prosula već u narednom gemu kada je Španac vratio brejk. U narednim gemovima Danil i Roberto dobijali su svako svoj servis gem, ali prelomni trenutak desio se u dvanaestom gemu kada je španski teniser iskoristio brejk i ujedno set loptu.
Više je Bautista Agut napadao i u drugom setu, imao je konkretnije šanse, mada je taj set odmicao bez brejka. Španac je gotovo na svaki servis gem ruskog tenisera imao brejk šansu, ali nije uspeo da je iskoristi.
Morao je da odluči taj-brejk, a posle dva nova izgubljena poena na svoj servis Medvedev nije imao rešenje. Španac je tako zakazao susret sa još jednim Rusom odnosno Andrejom Rubljovom.
Ruski teniser nije dobro otvorio meč protiv Holanđanina, dopustio je brejk koji je Grikspor održao i poveo u setovima.
Posle dva oduzeta servis gema protivnika Rubljov je stigao do izjednačenja u setovima, da bi u trećem najpre ispustio dve meč lopte, a potom iskoristio treću.
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2023
SPORT
Još jedna sramota Britanaca – nema pozivnica za dve briljantne Ruskinje
Lesja Curenko - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2023
SPORT
Pod istragom trener koji je napadao Đokovića i učestvovao u hajci na Ruse
Centrani teren, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2023
SPORT
Ruska deca ne mogu na Vimbldon – velika sramota Britanaca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala