- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pod istragom trener koji je napadao Đokovića i učestvovao u hajci na Ruse

© AFP 2023 / Emmanuel DUNANDLesja Curenko
Lesja Curenko - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2023
Pratite nas
Lesija Curenko, ukrajinska teniserka, objavila je da je VTA sprovela istragu protiv njenog trenera Nikite Vlasova, a čak i u toj situaciji Ukrajinka je pokušala da objasni kako sistem od nje želi da napravi žrtvu.
Kada je Lesija Curenko u martu predala meč Arini Sabalenki na Mastersu u Indijan Velsu kao razlog navela je napad panike, a krivca za to pronašla je u Beloruskinji i Stivu Sajmonu, direktoru VTA.
Sajmon je Ukrajinki pokušao da objasni da ruske i beloruske teniserke imaju svoje mišljenje koje nju ne treba da zanima na šta je ona burno reagovala, a podršku joj je pružio i Nikita Vlasov.
Trener ukrajinske teniserke osudio je Sajmona, a sada je Curenko dobila informaciju da je Vlasov pod istragom na šta je burno reagovala.
„Šokirana sam. Već sam kontaktirala svoje advokate da razgovaramo o daljem postupanju. Moj trener je pokrenuo istragu o postupcima Stiva Sajmona. Podneo je zvaničan zahtev VTA za otvaranje slučaja, a danas sam dobila pismo u kojem sam obaveštena da je pokrenut slučaj protiv mog trenera“, rekla je Curenko.
Vlasov je javnosti poznat i kao čovek koji je sramno napao Novaka Đokovića, osudivši ga zbog toga što se srpski as nije oglasio povodom situacije u Ukrajini. Trener Ukrajinke bio je u manjini kada je reč o razumevanju za neshvatljive poteze teniserke poput povlačenja u Indijan Velsu, a Curenko nameće da je VTA želala da skloni jedninog čoveka koji ju je podržao.
„Odlučili su da se jednostavno otarase jedine osobe koja je govorila u moju odbranu u ovom incidentu sa predsednikom VTA. Osećam da sa takvim naporom VTA pokušava da izvrši pritisak na mene, nastavljajući ono što je započeo Stiv Sajmon“, rekla je Curenko.
Otišla je i korak dalje pa osudila Sajmona ni nemajući dokaz da je Vlasov zbog njega pod istragom.
„Ne mogu da verujem da je u civilizovanom svetu još uvek moguće videti takve prljave igre i da predsednik kompanije na bilo koji način pokušava da izbegne odgovornost za sopstvene postupke i da ne beži od upotrebe bilo kakvih sredstava“, rekla je Curenko.
Novak Đoković osvojio je 23. gren slem titulu na Rolan Garosu - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2023
SPORT
Novak „pozlaćen“ posle istorijske titule: „Još uvek nadrealno“
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
SPORT
Muke po Federeru – ne može da prizna da je Đoković najbolji: „Teško je...“
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
SPORT
Srpsko-ruski spektakl okončan mislima o Đokoviću i Federeru: „Na ovoj podlozi? Vanzemaljci!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala