- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda je skinuta s trona, a mediji najavljuju osipanje tima

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaški derbi Zvezde i Partizana
Košarkaški derbi Zvezde i Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2023
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su posle drame u pet činova u finalu ABA lige, jer je Partizan u meču odluke u grotlu Beogradske arene, pred gotovo 23.000 navijača bio uspešniji rezultatom 96:85. Crveno-beli su skinuti s trona, ali više od toga moglo bi da brine što mediji najavljuju osipanje tima.
Argentinci Luka Vildosa i Fakundo Kampaco koji su bili najplćaćeniji napustiće ekspresno Mali Kalemegdan, identična situacije po svemu sudeći sa Ognjenom Dobrićem, Filipom Petruševim, dok će iskusni bivši srpski reprezentativac uskoro oglasiti kraj karijere.
Veliko je pitanje i šta će biti sa centrima Benom Bentilom i Hasanom Martinom...
No, krenimo redom. Tim koji s klupe vodi prekaljeni crnogorski strateg Duško Ivanović bi se u svakom slučaju susreo s radikalnim rezovima, bilo da je osvojena ili ne titula u ABA ligi.
Viktor Vembanjama - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2023
SPORT
Poziv „Ludog Srbina“ i odgovor: „Treneru, spreman sam da učim“ – Vašington uzeo Tristana /video/
Zidine na Malom Kalemegdanu uzdrmane su svega dan pred majstoricu sa Partizanom, nakon što je obično dobro obavešteni Sportando prvi lansirao vest da se Ognjen Dobrić, jedan od nosilaca Zvezdine igre seli u Virtus Bolonju.
Iako se pominjala mogućnost produžetka saradnje sa crveno-belima, očigledno da Zvezda nije uspela da parira Italijanima, pa se Sportando usudio da napiše da je Dobrić praktično sve dogovorio o odlasku u Virtus.
On je prosečno beležio 9,9 poena u Evroligi, nešto slično je i u regionalnom takmičenju.
Tu priči o odlascima iz Zvezde nije kraj, već samo početak. Tek što je spuštena zavesa na majstoricu ABA lige, pojavilo se da će naredna destinacija Luke Vildose biti Grčka, tačnije da će potpisati ugovor sa Panatinaikosom, objavio je Eurohups.
Pominje se dvogodišnji ugovor i daleko veća plata od one koju je iskusni 27-godišnji kombo-bek imao u Beogradu.
Navodno, novi trener „atinskih zelenih“ Ergin Ataman namenio mu je preozbiljnu ulogu i želi od Argentinca da bude nosilac igre PAO. Vildosa je za Zvezdu u Evroligi prosečno beležio 12,6 poena, imao je 3,9 asistencija, 2,5 skokova i 1,4 ukradene lopte na 29 utakmica.
Još jedno ime koje se nalazi na listi odlazaka je Filip Petrušev. Centar crveno-belih bio je na radaru NBA ligaša, a u pitanju je Filadelfija. Seventisiksersi imaju prava na njega i po svemu sudeći spremni su da mu ponude ugovor.
Takođe, Vildosa nije jedini Argentinac koji će se razići sa Zvezdom, identičan scenario koji je poznat daleko ranije uslediće sa Fakundom Kampacom, koji bi trebalo da se preseli u Madrid i da obuče dres Reala.
Sve to jasno ukazuje da će Zvezda ostati bez kompletne prve petorke i da će vrelo leto biti pred Duškom Ivanovićem koji će morati da pronađe adekvatne zamene za iskusne igrače.
I dalje je aktuelna priča oko povratka Nikole Kalinića na Mali Kalemegdan, ali bi Zvezda morala da plati obeštećenje Barseloni s kojom je pod ugovorom, objavili su španski mediji.
Ostoja Mijailović - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2023
SPORT
Ostoja o Željku, navijačima, dugu i ambicijama naredne sezone: „Napašćemo F4 Evrolige“
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2023
SPORT
„Ko je to?“; „Ču, ko je...“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala