- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Vasil Hadžimanov proslavio 30 godina karijere

© Tanjug / Sava RadovanovićVasil Hadžimanov proslavio 30 godina karijere
Vasil Hadžimanov proslavio 30 godina karijere - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2023
Pratite nas
Istaknuti džez pijanista Vasil Hadžimanov proslavio je sinoć u Kolarčevoj zadužbini 30 godina karijere, koncertom sa Big Bendom RTS-a.
Koncertom pod nazivom „Can You Dug it?“ prema istoimenom albumu Vasila Hadžimanova iz 2013. godine, i Big Bend RTS-a je proslavio svoj jubilej - 75 godina postojanja i to na Svetski dan muzike.
„Velika je čast svirati sa ovako divnim muzičarima, to je pravo iskustvo. Ovo čovek može samo da poželi u životu. Davno sam bio solista na sličnom koncertu, ali ipak sa Big Bendom RTS-a je veoma posebno, ne može da se uporedi“, nadahnuto i uzbuđeno je rekao Hadžimanov.
Na programu je bila pretežno autorska muzika Vasila Hadžimanova, koja je za ovu priliku izvedena u novim aranžmanima, kao veoma dinamično putovanje kroz karijeru dugu tri decenije, preneo je Tanjug.
© Tanjug / Sava RadovanovićKoncert Vasila Hadžimanova i Big Benda RTS-a u Kolarčevoj zadužbini
Koncert Vasila Hadžimanova i Big Benda RTS-a u Kolarčevoj zadužbini - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2023
Koncert Vasila Hadžimanova i Big Benda RTS-a u Kolarčevoj zadužbini
„Na koncertu večeras slavimo dva jubileja, mojih 30 i 75 godina Big Benda. Zapravo, malo je više od 30 godina kako se bavim muzikom. Ipak sam sa 17 godina već nastupao sa Biserom Veletanlić, delio sam scenu i sa Vojinom Mališom Draškocijem. Tako da smo malo skratili da bude eto 30 godina, zaokružili smo“, naglasio je poznati džez muzičar.
Hadžimanov je onda sasvim sam, bez pratnje Big Benda, odsvirao „Baladu za Martu“, posvećenu njegovoj ćerki Marti Hadžimanov, sa kojom često u tandemu i nastupa.
Publika je uživala u dinamičnim kompozicijama tokom skoro dva sata koncerta.
Pred kraj koncerta muzičar je pozvao i članove svog matičnog „Vasil Hadžimanov Banda“, i pohvalio ih „da nije lako izdržati 26 godina u ovoj zemlji svirajući samo autorsku fjužn džez muziku“.
Pijanista i kompozitor Vasil Hadžimanov na koncertu Olega Kirejeva. - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Ruski džez sa balkanskim ritmom: Nastup Vasila Hadžimanova i Olega Kirejeva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala