- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ni Alkaras ni Medvedev – ko je Novakova mina na Vimbldonu?

© AP Photo / Alastair GrantNovak Đoković i Janik Siner
Novak Đoković i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2023
Pratite nas
Do prošle godine Janik Siner nije bio teniser od koga su se očekivali veliki rezultati na travi, a onda se 2022. godine pojavio na Vimbldonu gde je umalo Novaka Đokovića eliminisao u četvrtfinalu. Iako je rano eliminisan u Hertogenbošu, nastavio je da igra na travi u Haleu, pa bi upravo Italijan i ove godine mogao da bude jedno od većih iznenađenja.
Novak Đoković biće prvi favorit za osvajanje Vimbldona, a pitanje koje se nameće pred početak Grend slema na travi jeste ko će srpskom asu biti najveća konkurencija.
Prema ATP listi to bi trebalo da Karlos Alkaras, međutim Španac ne blista na travi. Posle njega ako gledamo bodove to bi mogao da bude Danil Medvedev, ali ni Rus nije još uvek u formi koje bi Novak mogao da se uplaši.
Ostaje prostora da se na Vimbldonu pojavi teniser koji bi mogao da iznenadi, a jedan od njih je Janik Siner. Italijan je ispao u četvrtfinalu Hertogenboša, ali to ne treba da zavara. Siner je prošle godine ispao u prvom kolu Istuburna, a onda je odigrao nekoliko najboljih mečeva u karijeri.
Prošle sezone italijanski teniser je u četvrtom kolu Vimbldona savladao Alkarasa, a potom je u četvrtfinalu protiv Novaka poveo sa velikih 2:0. Srpski as koji ide ka tome da postane „kralj trave“ uspeo je kao mnogo puta u karijeri da se vrati i preokrene, ali je dobro zapamtio muke koje mu je zadao Italijan.
Nije srpski as osim tog meča imao prilike često da se sretne se Italijanom. Pre Vimbldona igrali su samo u Monte Karlu kada je Novak lako pobedio, ali očigledno je da na čuvenoj engleskoj travi talentovani Janik ima posebnu motivaciju.
Posle eliminacije u Hertogenbošu, odlučio je da pred Vimbldon odigra i turnir u Haleu, a trenutno ta ideja deluje kao dobra po italijanskog tenisera. Savladao je Rišara Gaskea, a iako je izgubio jedan set delovao je bolje od Karlosa koji je takođe u prvom kolu Kvinsa protivniku dopustio set.
Italijan je imao oscilacije uglavnom samo u drugom setu, da bi u odlučujućem stigao do dva brejka prednosti koji su mu doneli pobedu. U narednom kolu sastaje se protiv sunarodnika Lorenca Sonega, ali šta god uradio to ne mora da znači gotovo ništa kada stigne na Vimbldon.
Pre 2022. godine Sineru je trava bila podloga na kojoj je prikazivao jako lošu igru, turnire je završavao u ranim fazama, pa zato i jeste prijatno iznenađenje rezultat od prošle godine.
Protiv Gaskea je Italijan pokazao da uživa na travi što mu svakako olakšava posao, a tokom tog meča izveo je i nekoliko poteza o kojima se priča. Deluje precizno i samouvereno i zaista bi mogao da bude mina protivnicima na Vimbldonu.
Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
SPORT
Novak i dalje ne mora da strepi za prvo mesto – Alkaras je priznao: „Bilo mi je teško na travi“
Ruska teniserka Anastasija Potapova  - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
SPORT
Mudra Anastasija „prevarila“ Ukrajinku – i osvetila se za Sabalenku
Novak Đoković Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2023
SPORT
Alkaras jedva preživeo „Novakove rane“ – u taj-brejku do pobede na travi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala