- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mudra Anastasija „prevarila“ Ukrajinku – i osvetila se za Sabalenku

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaRuska teniserka Anastasija Potapova
Ruska teniserka Anastasija Potapova  - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
Pratite nas
Anastasija Potapova pobedila je posle velike borbe i preokreta Ukrajinku Martju Kostjuk na startu turnira u Birmingemu – 6:7, 7:4, 6:4 u meču koji je trajao dva i po sata. Kraj susreta obeležio je potez Ruskinje, koja je otišla pravo na rukovanje sa sudijom, izbegavši izlazak na mrežu i rukovanje sa protivnicom.
O čemu se zapravo radi i zbog čega se Anatastija Potapova tako ponela? Čekala je publika da u Velikoj Britaniji da vidi scenario po završetku susreta, jer je postala praksa da ukrajinske teniserke odbijaju da pruže ruku Ruskinjama i Beloruskinjama zbog čitave situacije.
Upravo je takvo nesportsko ponašanje demonstrirala Martja Kostjuk nedavno na Rolan Garosu u Parizu, kada je posle poraza u drugom kolu od velike šampionke Arine Sabalenke odbila da joj pruži ruku na mreži. Zbog toga je dobila zvižduke u od punih tribina na drugom grend slem turniru u sezoni.
Zato, mudra Anastasija nije želela da rizikuje da joj „ruka ostane u vazduhu“, ujedno je zapamtila kako je prošla Beloruskinja, i hladnokrvno je prošetala do sudije u stolici, pružila ruku i nastavila ponosno svojim putem.
Nakon što je u prvom kolu VTA turnira u Birmingemu posle preokreta eliminisala Ukrajinku Kostjuk, u narednom kolu čeka je Amerikanka Kejti Mekneli koja je bila uspešnija od sunarodnice Loren Dejvis rezultatom 6:1, 7:5.
Novak Đoković Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2023
SPORT
Alkaras jedva preživeo „Novakove rane“ – u taj-brejku do pobede na travi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala