- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alkaras priznao: „Nisam bio spreman za Novaka“

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković i Karlos Alkaras
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2023
Pratite nas
Karlos Alkaras još uvek traži igru na travi na kojoj je pre turnira u Kvinsu odigrao samo dva Vimbldona u prethodne dve godine. S obzirom da je svestan da ne ume najbolje da se kreće na toj podlozi potražio je pomoć u starim snimcima mečeva Rodžera Federera, jer kako kaže Novaka Đokovića ne bi uspeo da kopira.
Talentovani Karlos Alkaras ima priliku da se vrati na prvo mesto na ATP listi, a to će uspeti samo ako osvoji turnir u Kvinsu, što je trenutno težak posao za njega. Mogao je Španac na Rolan Garosu i da sačuva lidersku poziciju međutim meč sa Novakom bio je preveliki zalogaj za njega.
„I on i ja znamo šta se desilo. Nisam psihološki bio spreman za taj meč, nije lako igrati protiv Novaka u tri dobijena seta, sledeći put ću biti spreman“, poručio je Alkaras.
Španac se trudi da usavrši igru na travi i ne krije da je oduševljen kako srpski as igra na toj podlozi, međutim on je odlučio da se ugleda na Rodžera Federera i Endija Marija.

„Govoreći u svoje ime, volim da gledam video snimke Federera i Marija, igrača koji se najbolje kreću na travi. Neću da pričam o Đokoviću jer on na travi kliza kao na šljaci, a kod mene to neće biti slučaj. Ne radi se o tome kako udaraju loptu, jer svako ima svoj stil, već gledam kako se kreću, pokušavajući da ih imitiram“, iskren je bio Alkaras.

U prvom kolu Kvinsa jedva je uspeo da se izbori protiv Artura Rinderkneša, a problem za Španca biće sve teža konkurencija kako turnir bude odmicao. Uprkos tome, Karlosu se sviđa trava i potrudiće se da na njoj pokaže ono što je pokazivao na ostale dve podloge.
„Najteže na travi je kretanje. Morate da budete oprezniji nego na drugim podlogama. Prija mi što mogu da idem na mrežu i igram agresivnije. Sa te strane, slična je ostalim površinama, igranje u tom maniru mi je prirodno, sviđa mi se. Postoji mnogo igrača koji klizaju na travi, ja nisam jedan od njih, tako da moram više da razmišljam o svom kretanju i budem zaista fokusiran na svaki potez. Može biti zamorno jer se stalno krećete potpuno drugačije nego na ostalim podlogama. Moram da uložim određenu dozu napora da bih bio pripremljen. Uvek sam govorio da morate dobro da se krećete, odatle sledi sve ostalo“, istakao je Alkaras.
U drugom kolu Kvinsa Alkaras će igrati protiv Jiržija Lehečke.
Novak Đoković i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2023
SPORT
Ni Alkaras ni Medvedev – ko je Novakova mina na Vimbldonu?
Novak Đoković osvojio je 23. gren slem titulu na Rolan Garosu - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2023
SPORT
Novak „pozlaćen“ posle istorijske titule: „Još uvek nadrealno“
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
SPORT
Muke po Federeru – ne može da prizna da je Đoković najbolji: „Teško je...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala