- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Eksplozija u Parizu najverovatnije izazvana curenjem gasa

© AFP 2023 / CARL LABROSSEEksplozija u Parizu
Eksplozija u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2023
Pratite nas
Dve osobe se vode kao nestale, dok je najmanje 30 ljudi, od kojih četvoro teže, povređeno u sredu u eksploziji u ulici San Žak u prometnom Latinskom kvartu u centru Pariza, saopštila je policija, navodeći da je, po svemu sudeći, eksplozija izazvana curenjem gasa.
Nakon eksplozije srušila se fasada zgrade u kojoj se nalazi škola dizajna Pariska američka akademija, a vatra je zahvatila i nekoliko okolnih zgrada.
Rojters navodi da spasioci tragaju za dve osobe za koje se strahuje da su ostale zatrpane ispod ruševina.
Svedoci su opisali zaglušujuću eksploziju, a potom džinovsku vatrenu kuglu koja uzdigla iznad krovova zgrada u ulici San Žak, nedaleko od katedrale Notr Dam i Luksemburškog parka.
Pripadnici francuske vojske su pomogli da se uspostavi bezbednosni obruč oko mesta nesreće, a u spasilačkoj operaciji učestvuje više od 200 vatrogasaca.
Tužilaštvo u Parizu saopštilo je da se još uvek ne zna pouzdano šta je izazvalo eksploziju, ali prvi zamenik načelnika 5. arondismana Pariza, Eduard Sivel, objavio je na Tviteru da je najverovatnije u pitanju eksplozija gasa.
Očevici su takođe potvrdili za francusku televiziju BFM TV da se nekoliko trenutaka pre eksplozije mogao osetiti jak miris gasa.
Eksplozija i požar u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
SVET
Snažna eksplozija u Parizu: Izbio požar, uništena zgrada, 29 povređenih /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala