- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Snažna eksplozija u Parizu: Izbio požar, uništena zgrada, 29 povređenih /video, foto/

© AP Photo / Christophe EnaEksplozija i požar u Parizu
Eksplozija i požar u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
Pratite nas
Snažna eksplozija odjeknula je danas u Parizu nakon čega je izbio požar u nekoliko zgrada. Povređeno je najmanje 16 ljudi, od kojih je sedmoro teško.
Policijska uprava Pariza upozorila je ljude da izbegavaju to područje. Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin rekao je da se dogodio požar u petom arondismanu Pariza u blizini Univerziteta Sorbona.
Očevici svedoče da je eksplozija izazvala vatrenu loptu visine između 20 i 30 metara. Kako dodaju, zgrada u kojoj se dogodila, gotovo je potpuno uništena
Lokalni mediji prenose da ima najmanje 29 povređeni, od kojih je četvoro u teškom stanju, dok se za dve osobe traga. Kako navode, obrušio se deo Američke akademije u Parizu, koja se nalazi prekoputa bolnice Val de gra, u ulici San Žak.
Kako je izjavila tužilac Laura Beko, eksplozija se dogodila u samoj zgradi u kojoj se nalazi Američka akademija, a uzroci se istražuju.
Prema saznanjima francuskih medija, istražitelji za sada razmatraju više teorija šta je uzrok eksplozije. Jedna, koja je za sada najizglednija, je da je uzrok curenje gasa, ali se ispituje i činjenica da su sigurnosne kamere neposredno pre eksplozije snimile čoveka kako je utrčao u zgradu u kojoj se eksplozija dogodila.
Američka akademija je dvojezična škola dizajna koja se nalazi u poznatoj Latinskoj četvrti Pariza.
Policija i vojska blokirali su područje u kom se dogodila eksplozija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala