- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Dat rok francuskoj kompaniji: Do sutra ujutru rešite problem na aerodromu „Nikola Tesla“

© Sputnik / Lola ĐorđevićAerodrom „Nikola Tesla“
Aerodrom „Nikola Tesla“ - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2023
Pratite nas
Povodom kvara sistema za pregled prtljaga na aerodromu „Nikola Tesla“ ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pozvao je na sastanak sutra u 8.00 časova rukovodstvo francuske kompanije Vansi koja prema koncesionom ugovoru rukovodi beogradskim aerodromom.
„Na aerodromu pred poletanje prvog aviona za Čikago predsednik Srbije Aleksandar Vučić javno je zamolio kompaniju Vansi da montiraju nove trake i da zaposle više ljudi. Ali nije vredelo pošto izgleda nisu čuli šta je predsednik rekao“, naveo je Vesić, objavljeno je na sajtu Ministarstva.
Vesić je naglasio da kompanija Vansi duguje odgovore na mnogo pitanja na sutrašnjem sastanku, počev od toga zašto nemaju dovoljno zaposlenih pa do toga zašto im ne radi oprema koju su sami kupili i birali.
„Imaju 24 sata, do sutra ujutru, da pripreme plan kako će da reše problem u kome su se našli“, rekao je ministar i dodao da će Srbija iskoristiti sva svoja prava koju joj daje koncesioni ugovor u ovakvim situacijama.
Vesić je naglasio i da je Srbija sve svoje obaveze prema koncesionom ugovoru ispunila i da to isto očekuje i od koncesionara.
Avion Er Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2023
DRUŠTVO
Kvar na beogradskom aerodromu, danas odstupanja od reda letenja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala