- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

„Linija Surovikina“ – nesavladiva prepreka za ukrajinske snage

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaSpecijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini
Specijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
Pratite nas
Evropski zvaničnici nezadovoljni su kontraofanzivom ukrajinske vojske i iznenađeni odbrambenom taktikom komandanta ruskih snaga u zoni SVO, generala Sergeja Surovikina. Bivši šef obaveštajne službe Estonije Rajner Saks povezao je neuspeh ukrajinskih snaga sa velikom količinom odbrambenih struktura i prednostima koje ruska vojska ima u vazduhu.

„Rusija smatra da je veoma važno da održi kontrolu nad južnim delom fronta, jer se tamo nalazi više odbrambenih linija. Ukrajina je pokušala da probije rusku liniju odbrane na tri mesta, ali sa nedovoljno energičnim manevarskim jedinicama“, izjavio je Saks za estonske medije.

Bivši ministar bezbednosti DNR Andrej Pinčuk izjavio je za estonske medije da je Rusija izgradila nekoliko linija odbrane na južnom delu fronta specijalne operacije u Ukrajini, a najjača od njih je, treća, takozvana „linija Surovikina“, do koje ukrajinske snage čak nisu ni stigle.
Intrigantno je da je termin „linija Surovikina“ potekao od zapadnih medija još krajem 2022. godine. Tako je „Dejli mejl“ opisivao odbrambene strukture, ističući velike poteškoće sa kojima će se suočiti Oružane snage Ukrajine, ako pokušaju da ih probiju.
Tenkovi leopard 2 - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Mediji: Ukrajinski tenkisti simuliraju kvarove na tenkovima da bi izbegli borbu sa ruskim vojnicima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala