- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Mediji: Ukrajinski tenkisti simuliraju kvarove na tenkovima da bi izbegli borbu sa ruskim vojnicima

© AP Photo / Polish Defense MinistryTenkovi leopard 2
Tenkovi leopard 2 - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
Pratite nas
Ukrajinski tenkisti koji učestvuju u kontraofanzivi na području Zaporoške oblasti simuliraju kvarove na svojim borbenim vozilima iz straha od borbe protiv ruske vojske, izjavili su nemačkom izdanju „Špigl“ članovi posade tenka „leopard 2“, stacioniranog u blizini ratnih dejstava.
U članku se navodi da je 22-godišnji ukrajinski punilac rekao da ima vojnika koji odbijaju da se bore i da neki simuliraju kvarove na tenkovima samo da ne bi išli u borbu.

Prema informacijama „Špigla“, niko od tri člana posade „leopard 2“ sa kojima je izdanje razgovaralo, ne osuđuju one koji odustaju od borbe, jer, kako kažu, ako ruska granata padne na borbeno vozilo, „postaćeš samo pepeo“.

U prvim danima kontraofanzive, tri tenka „leopard“ naišla su na mine, koje je ruska vojska skoro svuda postavila. Jedan od nemačkih tenkova nije moguće remontovati, drugi je onesposobljen, dok se treći ne može izvući zbog velikog broja mina.
„Na drugoj strani se ne bore novajlije. Oni bi se razbežali da je na njih pucao leopard. Ali, ovi su jaki“, citira "Špigl" jednog od vojnika.
Prema rečima vojnika Oružanih snaga Ukrajine, pre učestvovanja u borbenim dejstvima, svi oni su prošli obuku u Nemačkoj od sredine februara do kraja marta.
Lekari na frontu saopštili su o značajnom povećanju broja ranjenih u poslednjih nekoliko dana, a ukrajinski obaveštajni oficir, koji je obavio kontrolu celog južnog fronta, izjavio je za „Špigl“da ima velikih gubitaka u ljudstvu i tehnici.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala