- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

ODKB: Usaglašen plan vežbi mirovnih snaga "Neuništivo bratstvo 2023"

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnik na vojnim vežbama u Kirgiziji
Ruski vojnik na vojnim vežbama u Kirgiziji - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2023
Pratite nas
Predstavnici odbrambenih resora zemalja učesnica Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) tokom sastanka u Biškeku usaglasili su plan i raspored održavanja predstojećih vežbi mirovnih snaga organizacije „Neuništivo bratstvo 2023“, u Kirgiziji, saopštilo je Ministarstvo odbrane zemlje.
Tokom današnjeg sastanka, učesnici su „razmatrali i usaglasili plan i raspored sprovođenja“ vežbi, plan praktičnih dejstava mirovnih jedinica tokom njihovog održavanja, kao i pitanja „svestranog obezbeđenja i izviđanja terena za predstojeće manevre“.
Na sastanku u Biškeku učestvovale su vojne delegacije iz Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije, Rusije, Tadžikistana, kao i predstavnici Združenog štaba i Sekretarijata ODKRB.
Glavni cilj pregovora vojnih delegacija u Biškeku bio je „obezbeđenje potpune i kvalitetne obrade pitanja vezanih za vežbe, kao i ostvarivanje ciljeva“ vežbi.
Ministarstvo je podsetilo da će se komandno-štabne vežbe „Neuništivo bratstvo 2023“ održati na jesen ove godine na teritoriji Kirgizije.
Zastava Rusije i amblem ODKB na uniformi ruskog mirovnjaka - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
RUSIJA
ODKB: Vežbe "Neuništivo bratstvo" biće održane u Kirgiziji umesto u Jermeniji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala