- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Maskova reakcija na članak o ukrajinskoj kontraofanzivi – dovoljne samo dve reči

© AP Photo / John RaouxOsnovatelь SpaceX Ilon Mask šutit s žurnalistami, delaя vid, čto iщet otvet na vopros po mobilьnomu telefonu vo vremя press-konferencii
Osnovatelь SpaceX Ilon Mask šutit s žurnalistami, delaя vid, čto iщet otvet na vopros po mobilьnomu telefonu vo vremя press-konferencii - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2023
Pratite nas
Američki milijarder Ilon Mask potvrdno je odreagovao na članak biznismena i investitora Dejvida Saksa o neuspehu ukrajinske kontraofanzive u kome Saks prognozira poraz Sjedinjenih Američkih Država u Ukrajini.
U Saksovom članku, objavljenom na Tviteru, navodi se da „svakim danom postaje jasnije da ukrajinska kontraofanziva neće ostvariti nijedan od prvobitno najavljenih ciljeva“. On je podsetio i na pregovore Moskve i Kijeva u Istanbulu, koji su mogli da zaustave sukob, ali ih je na kraju Zapad odbacio.
Biznismen je uporedio situaciju u Ukrajini sa Avganistanom kada su „američku javnost tokom dve decenije uveravali“ da se SAD tamo dobro drže. Saks je sa žaljenjem rezimirao da se Vašington, čini se, bliži analognom rezultatu i u Ukrajini, zapitavši se koliko dugo američki predsednik Džozef Bajden može da održava svoj „proksi rat“ koji je lako mogao biti izbegnut.
„Dobro rečeno“, napisao je Mask u komentaru ispod Saksovog članka.
Prethodno je direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin u intervjuu za „Rusku gazetu“ istakao da mnogi zapadni analitičari ozbiljno sumnjaju u uspeh ukrajinske kontraofanzive, ciljeve Kijeva ocenjuju kao nedostižne, dok sama kontraofanziva može direktno dovesti do suprotnih rezultata.
Uništena ukrajinska vojna tehnika u zoni specijalne vojne operacije Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Simor Herš: Ukrajinska kontraofanziva neće doneti ništa dobro ni Kijevu, ni SAD
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala