- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mesi dovodi Tatu za trenera

© AP Photo / Natacha PisarenkoLionel Mesi
Lionel Mesi  - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2023
Pratite nas
Argentinac Lionel Mesi nastaviće karijeru u MLS ligi, u dresu Inter Majamija, a odmah su krenule licitacije o imenu trenera sa kojim će sarađivati. To će verovatno biti njegov zemljak Herardo Tata Martino, dosadašnji selektor Meksika.
Kako javljaju argentinski mediji, Martino i Inter su postigli načelni dogovor te se očekuje da argentinski trener u narednom periodu dobije vizu i početkom jula preuzme ekipu iz Majamija.
Ukoliko se obistini scenario dobro obaveštenih argntinskih medija putevi Martina i Mesija će se ukrstiti treći put, posle saradnji u Barseloni i reprezentaciji.
Popularni Tata i Mesi u tandemu nisu uspeli do sada da ostvare zapaženiji uspeh, te će novi zajednički izazovi biti prilika da prekinu nepopularnu tradiciju.
Prvi put Martino je u rukama imao jedno od najjačih fudbalskih oružja u novom milenijumu kada je jula 2013. godine preuzeo Barselonu. Tim Katalonaca, sa Mesijem u punoj snazi, uz podršku Ćavija, Inijeste i Fabregasa, argentinski strateg nije umeo da iskoristi na pravi način te je godinu dana kasnije praznih šaka napustio „Kamp Nou“.
Martino je kasnije priznao trenerski neuspeh ne trudeći se da prikrije realnu sliku.

„Nisam ostavio nikakav trag u Barseloni, to je bio balon u mojoj karijeri u smislu onoga što sam radio kao trener. Otišao sam u tim koji je uvek pobeđivao i ništa nije osvojio dok sam bio tamo. Superkup je skoro ništa za Barselonu. Sve što sam naučio u Barseloni bilo je da sam okružen zvezdama, najboljima na svetu“, reko je svojevremeno Martino.

Ubrzo potom, Argentinac je preuzeo selektorsku palicu, međutim ni tokom dve godine na klupi Gaučosa nije dosegao projektovane visine. Mesi, Iguain, Di Marija i ostali asovi pod komandom Martina stali su u finalu borbe za kontinentalnu krunu, dok su u u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo tek u foto-finišu obezbedili vizu za Rusiju.
Po rastanku sa Mesijem, Martino je vodio Atlantu i Meksiko, a iako je sa američkim klubom osvojio MLS kup, a sa centralnoameričkom reprezentacijom Gold kup, ti rezultati ostali su u senci podatka da je bio selektor Meksika sa najlošijim rezultatom u prethodnih 28 godina, pošto je njegova selekcija eliminisana u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru prošle godine.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Trener Srbije Mladen Krstajić na meču s Kostarikom - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2023
SPORT
Srdačan susret prijatelja koji će postati neprijatelji /video/
Partizan Humska - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2023
SPORT
Partizan posle 20 godina vraća „staro odelo“ i čuvenu kombinaciju
Matvej Safonov - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2023
SPORT
Amerikanci stopirali transfer Rusa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala