- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čovek, mit, legenda

© AFP 2023 / KENZO TRIBOUILLARDHezus Navas
Hezus Navas - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2023
Pratite nas
Razvučen osmeh od uva do uva. To je način na koji je kapiten Sevilje i rekorder španske reprezentacije Hezus Navas proslavio veliki uspeh i ulazak u istoriju fudbala.
U pratnji supruge i dece, zlatni veteran španskog fudbala pojavio se na slavlju u centru Madrida posle titule u Ligi nacija koju je Španija osvojila pobedom nad Hrvatskom na penale u Roterdamu.
Navas nije mogao da izbegne bliceve fotografa i objektive kamera, a potom su ga opsedali i navijači želeći da se fotografišu sa živom legendom.
Naime, u 37. godini kapiten Sevilje je postao prvi španski reprezentativac koji je osvojio Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo i Ligu nacija u seniorskoj konkurenciji.
Ovo je jedinstveni slučaj u svetu fudbala. Idealan način da se zaokruži briljantna sezona u kojoj je nedavno Navas osvojio i Ligu Evrope sa Seviljom, i to rekordni sedmi put u karijeri.
Navas je takođe produžio rekord koji je oborio protiv Italije u polufinalu Evropskog prvenstva kao najstariji fudbaler u zvaničnim mečevima sa 37 godina i 209 dana. Čovek, mit, legenda.
Ukoliko nastavi da osvaja trofeje i igra zapaženu ulogu, Hezus Navas će produžiti granicu u odnosu na prethodnog rekordera Luisa Saureza, koji je osvajao trofeje sa 36 godina i 346 dana.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Lionel Mesi  - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2023
SPORT
Mesi dovodi Tatu za trenera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala