- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Istorijsko „pomračenje“ Makedonaca u kolevci fudbala – „Bio bih najveća kukavica...“

© AP Photo / Dave ThompsonEngleska Makedonija
Engleska Makedonija - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2023
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Severne Makedonije doživela je istorijsko poniženje na Old Trafordu protiv Engleske u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, gde je poražena s ubedljivih 7:0 (3:0).
Niko nikada nije bio tako surov i tako ubedljiv protiv Makedonaca čija je odbrana već do odlaska na odmor imala tri gola zaostatka, jer su prethodno mrežu Stoleta Dimitrijevskog pogađali Hari Kejn, Bukajo Saka i Markus Rašford.
Ipak i tih 3:0 je bilo prihvatljivo i ništa nije ukazivalo na katastrofu i pomračenje „makedonskog sunca" u „kolevci fudbala".
U nastavku su izabranici selektora Gereta Sautgejta bili još ubojitiji i nisu imali milosti, prema očigledno, u tom trenutku nedoraslom rivalu.
Nastavljena je tradicija pogodaka u režiji Engleza iz prvih 45 minuta. Krilni napadač Arsenala Bukajo Saka kompletirao je het-trik već u 51. minutu kada je semafor na stadionu Mančester junajteda pokazao velikih 5:0. Prethodno je brzonogi Saka pogodio u 47. minutu.
Do kraja susreta mrežu Stoleta Dimitrievskog, koji je ocenjen ocenom 5,1 pogađali su Kalvin Filips, dok je sudbinu i istorijsku blamažu Makedonaca zapečatio kapiten Gordog albiona Hari Kejn pogotkom iz penala u 73. minutu.
Jasno je da su odmah po završetku susreta makedonski mediji brujali o istorijskoj katastrofi i „stradanju“ izabranika selektora Bobija Milevskog, koji se kasnije pojavio na konferenciji za medije.
Prvo i glavno pitanje bilo je da li je tokom meča kako je rezultat konstantno rastao, pomišljao da podnese ostavku.
„Slažem se da mi prolazi kroz glavu da napravim određeni rez u reprezentaciji. Mislim da kod pojedinih igrača postoji zasićenje igranja za reprezentaciju, a svako ko dođe u reprezentaciju treba da se naježi kada obuče nacionalni dres. Ali, ja sam taj koji preuzima odgovornost. Ne pomišljam da odustanem na prvoj prepreci. Bio bih najveća kukavica ako bih se povukao. Neću odustati pri prvoj poteškoći. Naprotiv, radiću naporno, biće dosta analiza i moraćemo da pronađemo rešenja da prevaziđemo ovu situaciju. Jer, ovo su isti oni igrači koji su pobedili Italiju u baražu za Mundijal, i ja sam isti. Svakako da će biti detaljne analize, a postoje dva rešenja, ili, ili...“, zaključio je obraćanje selektor „ugašenog makedonskog sunca“ u kolevci fudbala Bobi Milevski.
Kuća fudbala u Staroj Pazovi - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2023
SPORT
FSS o slučaju „Kolubara“: „Nije tačno da je usvojena žalba“
Luka Modrić - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2023
SPORT
Hrvati o Modriću i Đokoviću: „Sportisti sa ovih prostora ne mogu da budu najbolji svih vremena“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala