- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: NATO nije zainteresovan za mir

© Sputnik / Ramilь SitdikovMoskovski međunarodni poslovni centar "Moskva Siti" na obali reke Moskve
Moskovski međunarodni poslovni centar Moskva Siti na obali reke Moskve - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2023
Pratite nas
Izjave generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga da se ne sme zamrznuti konflikt u Ukrajini nisu nove, Alijansa nije zainteresovana za mir i cilj joj je da Rusiji nanese strateški poraz, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško.

„U izjavi Stoltenberga nema apsolutno ništa novo. NATO je zvanično objavio da je cilj hibridnog rata koji su pokrenuli strateški poraz Rusije, a Ukrajina se koristi kao instrument. Očigledno je da oni nisu zainteresovani za mir. To se može videti ne samo po izjavama i po promenama doktrina, gde je Rusija proglašena direktnom pretnjom Alijansi, već i po sve većem obimu vojne pomoći koja se pruža Ukrajini, uključujući isporuke sve modernijeg i ofanzivnijeg naoružanja“, naveo je ruski zamenik ministra.

Ranije je Stoltenberg, na pres konferenciji sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, izjavio da pravičan mir u Ukrajini ne može da znači zamrzavanje konflikta.
„Svi želimo da se rat završi, ali pravičan mir ne može da znači zamrzavanje konflikta i prihvatanje sporazuma koji diktira Rusija“, rekao je on.
Ponovio je da Alijansa namerava da podržava Kijev koliko god bude potrebno i dodao da što više teritorija oni oslobode, to će njihova pozicija za pregovaračkim stolom biti jača.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2023
SVET
Stoltenberg: Prvo zasedanje Saveta NATO-Ukrajina sa Zelenskim u julu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala