- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Krstajić „preživeo“ i čeka Srbiju: „Uradiću sve...“

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaTrener Srbije Mladen Krstajić na meču s Kostarikom
Trener Srbije Mladen Krstajić na meču s Kostarikom - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2023
Pratite nas
Bugarska nije pobedila Litvaniju u Kaunasu (1:1), ali će Mladen Krstajić definitivno voditi selekciju protiv Srbije 20. juna u Razgradu u nastavku kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.
Iako su pojedini mediji u Bugarskoj imali informacije da je pred Krstajića stavljen ultimatum da mora da pobedi Litvaniju kako bi sačuvao posao, o njegovom statusu nije bilo priče posle remija i on će najnormalnije nastaviti tamo gde je stao.
Samim tim, uveliko priprema ekipu za novi izazov, daleko teži od onog u Kaunasu gde je njegova selekcija imala prek 20 udaraca ka golu rivala, imala je i igrača više 73 minuta, ali to nije uspela da iskoristi.
Bugari s Krstajićem u kvalifikacijama i dalje ne znaju za pobedu. Tri utakmice i jedan bod, to je epilog, dok je Srbija maksimalna i ima dva od dva, te se sa šest bodova šepuri na čelu Grupe G u kojoj su još Mađarska, Crna Gora, Bugarska i Litvanija.
Standings provided by Sofascore
Posle miroljubivih 1:1 sa Litvanijom Krstajić je izneo svoje utiske, a očekivano se dotakao utakmice sa Orlovima, koje je vodio na Mundijalu u Rusiji pre pet godina kada ekipa nije izašla iz grupe u konkurenciji sa Kostarikom, Brazilom i Švajcarskom.
„Imamo mladu ekipu, prosek starosti igrača je 22 godine i potpuno je normalno da u pojedinim situacijama ne igraju najbolje. Ne može ništa da se napravi preko noći. Gruev se dobro snašao na poziciji beka što je za njega nova uloga. Igrali smo ofanzivno, bili smo favoriti i konkretniji tim. Došli smo po tri boda, ali smo pored dosta kreiranih prilika odigrali nerešeno. Videćemo kako ćemo se boriti za Srbijom. Uradiću sve kako bih momke rasteretio i psihološki pripremio za taj meč“, poručio je Mladen Krstajić.
Po završetku susreta Litvanije i Bugarske, odigran je još jedan susret susret Grupe G u kom su po meri Srbije bodove u Podgorici podelili Crna Gora i Mađarska u meču bez golova.
Srbija u utorak od 20 časova i 45 minuta gostuje Bugarskoj i u tom meču biće lišena usluga trojice glavnih napadača - Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luke Jovića, dok će priliku od prvog minuta prema rečima selektora Dragana Stojkovića dobiti heroj pobede nad Jordanom Dejan Joveljić.
Bugarska - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2023
SPORT
Krstajić nije uspeo – Bugari na potezu
Mladen Krstajić  - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2023
SPORT
Ultimatum Bugara – Krstajiću se drma klupa pred Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala