- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bivša škotska premijerka posle hapšenja: Nameravam da se vratim u parlament

© AP Photo / Andrew MilliganNikola Stardžen proslavlja pobedu škotskih nacionalista na izborima
Nikola Stardžen proslavlja pobedu škotskih nacionalista na izborima - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2023
Pratite nas
Bivša škotska premijerka Nikola Stardžon izjavila je da namerava da se vrati u škotski parlament i istakla da je sigurna da nije uradila ništa loše, nakon što je prošle sedmice uhapšena u okviru policijske istrage o finansijama vladajuće Škotske nacionalne partije (SNP) koja se zalaže za nezavisnost od Velike Britanije.
Na pitanje da li je razmišljala da se povuče iz SNP-a, ona je rekla: „Nisam uradila ništa loše i to je jedino što tvrdim. Za sada nameravam da odem kući i budem sa porodicom“, prenose britanski mediji.
Stardžonova, koja je dala ostavku na mesto premijerke i lidera SNP-a početkom aprila, treća je osoba koja je uhapšena u okviru Operacije Brančform, istrage škotske policije u vezi sa optužbama da je stranka nenamenski potrošila više od 600.000 funti (oko 700 hiljada evra) donacija za kampanju nezavisnosti.
Njen suprug Piter Marel, bivši izvršni direktor SNP-a, uhapšen je 5. aprila u njihovoj kući u Adingstonu u blizini Glazgova i ispitivan je 12 sati pre nego što je pušten bez optužbe.
Kolin Biti, član škotskog parlamenta i partijski blagajnik iz vremena kada je Stardžonova bila premijerka, priveden je i ispitan u okviru iste istrage 18. aprila i takođe pušten kasnije bez optužbe.
Bivša premijerka Škotske Nikola Stardžon - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2023
SVET
Hapšenje bivše premijerke Škotske: Stardžonova puštena posle saslušanja, pa se oglasila na mrežama
Nikola Stardžon sa suprugom Piterom Marelom - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
SVET
Velika afera u Škotskoj: Uhapšen muž doskorašnje premijerke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala