- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U bivšoj fabrici „Nisana“ u Sankt Peterburgu pokrenuta proizvodnja novog modela „lade“ /video/

© Fotohost-agentstvo RIA Novosti / Uđi u bazu fotografija„lada“, model X-Kros 5 (Lada X-Cross 5)
„lada“, model X-Kros 5 (Lada X-Cross 5) - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2023
Pratite nas
Ruska kompanija za proizvodnju automobila „AvtoVAZ“ pokrenula je proizvodnju automobila „lada“, model X-Kros 5 (Lada X-Cross 5) u bivšoj fabrici „Nisana“ u Sankt Peterburgu, izveštava reporter Sputnjika.
Lada X-Cross 5 je gradski krosover sa pogonom na prednje točkove opremljen turbo motorom od 160 konjskih snaga i 7-stepenim automatskim menjačem.
„Automobil ima panoramski krov, pametni bezbednosni sistemi ADAS (kontrola umora vozača, upozorenje na izlazak iz trake, adaptivno uključivanje dugih svetala, sistemi sveobuhvatne vidljivosti, kočenje u slučaju nužde itd.), multimedijalni sistem“, saopštila je kompanija „AvtoVAZ“.
Svečanoj ceremoniji pokretanja proizvodnje prisustvovali su ministar industrije i trgovine Rusije Denis Manturov, predsednik „AvtoVAZ-a“ Maksim Sokolov i gubernator Sankt Peterburga Aleksandar Beglov.
„AvtoVAZ“ će proizvoditi pomenuti model „lade“ zajedno sa kineskim partnerom, ali nije zvanično saopšteno koja kompanija je u pitanju.
Kako je objasnio izvršni direktor fabrike „Lada Sankt Peterburg“ Sergej Zaharčenko, u proizvodnji će se koristiti oprema koju je koristio „Nisan“, a koja je modernizovana za lansiranje novog modela „lade“.
Početak prodaje automobila planiran je za treći kvartal 2023. godine.
Lada niva bronto - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2023
RUSIJA
Najbolji za bespuća: „Lada“ pušta u prodaju terenac u modernizovanoj verziji – „niva bronto“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala