- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Najbolji za bespuća: „Lada“ pušta u prodaju terenac u modernizovanoj verziji – „niva bronto“

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografija"Lada niva bronto"
Lada niva bronto - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2023
Pratite nas
Brend „Lada“ ponovo je pokrenuo proizvodnju terenskog vozila u modernizovanoj verziji „niva bronto“. Automobil je skuplji od obične, klasične „nive“ za oko 3.700 evra, ali zato ima niz poboljšanih karakteristika.
„'Lada' saopštava da ponovo pušta u prodaju model terenskog vozila 'niva bronto' koji proizvodi podružnica 'Avtovaza', kompanija 'PSA Vis avto'“, navodi se u saopštenju „Avtovaza“.
Kako je precizirano, automobil ima poboljšane karakteristike među kojima su unapređena geometrija karoserije, ojačana zadnja osovina i modifikovani amortizeri. „Lada niva“ u specijalnoj verziji „bronto“ kruniše liniju klasičnih terenaca „Avtovaza“. Automobil je predviđen za poznavaoce terenaca. Kod „nive“ u verziji „bronto“ povećan je klirens (udaljenost od tla) i sada dostiže 240 milimetara. Poređenja radi, na običnim „nivama“ klirens iznosi 205 milimetara. Taj rezultat je postignut zahvaljujući postavljanju dodatnih opruga napred i pozadi. Automobil dolazi i sa ojačanim amortizerima, kao i sa točkovima sa gumama 235/75 R15, što mu je promenilo upravljivost.
Izmene je pretrpela i transmisija. „Niva bronto“ manje energično reaguje na papučicu gasa od klasične „nive“. Jedna od glavnih prednosti Nive Bronto su dodatni vijčani diferencijali sa povećanim trenjem koji su ugrađeni na prednju i zadnju osovinu.
Niva bronto“ dostupna je u dve verzije – „luks“ i „prestiž“. Cena automobila je od 1,18 miliona rubalja (od 14.600 evra).
Avtomobil Lada Largus, AvtoVaz - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
RUSIJA
Ruski „AvtoVaz“ planira proizvodnju krosovera na bazi „lada vesta“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala