- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski „AvtoVaz“ planira proizvodnju krosovera na bazi „lada vesta“

© Sputnik / Vladimir PesnyaAvtomobil Lada Largus, AvtoVaz
Avtomobil Lada Largus, AvtoVaz - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
Pratite nas
Ruska fabrika automobila „AvtoVaz“ namerava da pokrene proizvodnju novog krosovera na bazi vozila „lada vesta“, rekao je za Sputnjik predsednik kompanije Maksim Sokolov.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Nakon usvajanja nove strategije 'AvtoVaza', aktivno ćemo početi da razvijamo nove proizvode. Prvo na bazi naše domaće platforme 'vesta' i ovde će naše težnje biti usmerene ka krosoverima. Ti modeli su danas najtraženiji među kupcima. Siguran sam da u srednjoročnoj perspektivi imamo sve mogućnosti da doradimo model 'vesta' i da na njegovoj osnovi izbacimo krosover“, rekao je Sokolov.
Nova „lada vesta“ je predstavljena u februaru 2022. godine, ali proizvodnja modela još nije pokrenuta. Očekuje se da će se automobil pojaviti na tržištu 2023. godine. „AvtoVAZ“ proizvodi automobile i auto delove za brend „Lada“ u fabrikama u Toljatiju i Iževsku. „Lada“ ima ukupno pet modela: Vesta, Largus, Granta, Niva i Iks rej.
Lada Vesta - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
RUSIJA
Rusija nacionalizovala „Reno“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala