- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija nacionalizovala „Reno“

© Press-služba PAO "AVTOVAZ" / Uđi u bazu fotografijaLada Vesta
Lada Vesta - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
Pratite nas
Ruske akcije u grupi „Reno“ prelaze u vlasništvo države i Vlade Moskve, saopštilo je Ministarstvo trgovine Rusije na Telegramu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Potpisanim sporazumima se predviđa predaja akcija ‘Reno Rusija’ gradu Moskva i akcija ‘AvtoVAZ’ državi, odnosno Državnom naučnom centru za auto-moto industriju ‘NAMI’ koji pripada Ministarstvu trgovine Rusije“, navodi se u objavi.

U fabrici koja je sada u vlasništvu grada Moskva proizvodiće se automobili pod brendom „Moskvič“, saopštio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

„Potrudićemo se da sačuvamo veći deo kolektiva koji radi u fabrici. Glavni tehnološki partner moskovske fabrike automobila ‘Moskvič’ biće KAMAZ. U prvoj fazi će biti organizovana proizvodnja klasičnih automobila koji imaju motore sa unutrašnjim sagorevanjem, a u budućnosti i električnih automobila“, rekao je gradonačelnik Moskve.

Servis automobila „Reno“ u Rusiji će vršiti „AvtoVAZ“ koji će nastaviti da proizvodi celokupnu liniju automobila „Lada“ u svojim fabrikama.
„AvtoVAZ“ proizvodi automobile i auto delove za dva brenda „Lada“ i „Reno“ u fabrikama u Toljatiju i Iževsku. „Lada“ ima ukupno pet modela: Vesta, Largus, Granta, Niva i Iks rej.
Lada niva bronto - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
RUSIJA
Ruski „AvtoVaz“ priprema specijalnu verziju „Lade“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala