- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski „AvtoVaz“ priprema specijalnu verziju „Lade“

© Foto : Youtube/LADA/PrintscreenLada niva bronto
Lada niva bronto - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
Pratite nas
Nakon što je „Reno grupa“ objavila da prestaje sa radom u Rusiji saopštenje je dala kompanija „AvtoVaz“ u kome se govori o merama koje se preduzimaju u cilju stabilizacije situacije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U odnosu na poslednje izjave ‘Reno grupe’, rukovodstvo kompanije ‘AvtoVaz’ pažljivo prati situaciju i u stalnom je kontaktu sa federalnim i regionalnim vlastima, kao i sa akcionarima kompanije. Trudimo se da ispunimo sve svoje obaveze prema zaposlenima, dobavljačima, dilerima i partnerima na teritoriji Rusije i na inostranim tržištima“, navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije.

Jedna od mera za prevazilaženje krize je pomeranje korporativnog odmora od leta na period od 4. do 24. aprila 2022.godine, a pored toga će biti uložen veliki napor za obnovu lanaca za snabdevanje, saopštila je kompanija.
U „AvtoVazu“ su istakli da aktivno rade na zameni važnih uvoznih komponenti i traže za njih alternativna rešenja.
Pore toga, kompanija priprema specijalnu verziju modela „Lada“ koji će manje zavisiti od uvoznih komponenti, a uskoro će početi i njihova prodaja.
Lada niva bronto - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
SVET
„Lada granta“ na čelu liste najjeftinijih automobila /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala