- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Lada granta“ na čelu liste najjeftinijih automobila /foto, video/

© Foto : Youtube/LADA/PrintscreenLada niva bronto
Lada niva bronto - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
Pratite nas
Početkom 2022. godine cena automobila je porasla. Portal „Carsweek“ objavio je listu od pet najjeftinijih automobila. Na njoj su se našli većinom ruska vozila.

1. „Lada granta“

„Lada granta“ je model ruske kompanije „AvtoVaz“ koji se već neko vreme svrstava u najjeftinije automobile. Cena se kreće do 7.000 evra. Najdostupniji „Sedan“ sa opremom „Standard“ je nešto malo jeftiniji. Oprema automobila se nije menjala od trenutka pojave novog motora koji je proizveden u proleće prošle godine.
Automobil ima atmosferski motor zapremine 1,6 litara i 90 konjskih snaga. Vazdušni jastuk je predviđen samo za vozača.

2. „Lada niva ledžend“

Drugo mesto pripada terencu „Niva ledžend“ kompanije „AvtoVaz“. Ovaj model se može nazvati kraljem terenskih vozila. Ima pogon na četiri točka, smanjen stepen prenosa, motor je od 1,7 litara i 83 konjske snage.
„Niva ledžend“ ima čelične diskove od 16 inča. Ovo nije primer najudobnijeg automobila, pa je i osnovna cena nešto niža oko 8.000 evra.

3. „Reno logan“

Najdostupniji strani automobil se nalazi na trećem mestu. Za model „Logan“ je ostavljena oprema „Akses“, što omogućava da osnovna cena bude 9.000 evra.
Motor je zapremine 1,6 litara i 82 konjske snage. Na 100 kilometara troši 7,1 litar goriva.
4. „Lada iks rej“

Ovaj mali „hedžbek“ automobil svojim izgledom, zajedno sa automobilom „Lada vest“, pokrenuo je novi stil „AvtoVaza“. „Lada iks rej“ je jedan od najjeftinijih automobila u Rusiji. Cena sa standardnom opremom je 9.600 evra.
U odnosu na druge spomenute automobile ovaj auto ima jači motor, 1,6 litara i 106 konjskih snaga. Točkovi su od 15 inča, a vazdušni jastuk je predviđen i za vozača i za suvozača.

5. „Lada largus“

Najjeftiniji je u opremi „Univerzal“, a u opremi „Klasik“ mu je cena minimum 9.600 evra. Oprema nije najbogatija. Motor je isti kao kod „Lade grant“. Vazdušni jastuk ima samo vozač, a za klimu je potrebno dodatno platiti.
Lada niva bronto - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
RUSIJA
Stiže „lada niva“ na struju: Japanska verzija legendarnog terenca /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala