Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kfor: Nismo bili na području gde su uhapšeni kosovski policajci

© AP Photo / Visar KryeziuKfor
Kfor - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2023
Pratite nas
Pripadnici Kfora se nisu nalazili na području na kojem je srpska policija uhapsila troje pripadnika tzv. kosovske policije, saopštio je Kfor.
Dodaje se da je Kfor poslao tim na to područje i uspostavio kontakt sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija i srpskih vlasti.
Istovremeno, navodi se, misija je u redovnom kontaktu sa Euleksom, prenosi Tanjug.
„Pozivamo obe strane da odmah smanje tenzije i da se uzdrže od jednostranih akcija koje bi mogle da dovedu do dalje eskalacije“, poručili su iz misije.
Navodi se da Kfor prati situaciju i nastavlja da „u potpunosti sprovodi svoj mandat na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine kako bi omogućio bezbedno i sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu“.
Dodaje se i da Kfor nastavlja da pruža neophodan bezbednosni okvir za nastavak dijaloga, uz posredstvo Evropske unije, za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.
Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić izjavio je u sredu da su tog dana u 12:38 sati duboko u teritoriji centralne Srbije pripadnici antiterorističke grupe policije locirali i uhapsili troje pripadnika tzv. kosovske policije koji su bili pod punom ratnom opremom, kao i da pripadnici MUP-a ni u jednom trenutku nisu prešli administrativnu liniju.
Zgrada Stejt departmenta - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2023
SRBIJA
Hitna deeskalacija: Stejt department uputio poruku Beogradu i Prištini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala