- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović najavio Sputnjiku važan povratak: „Aleksa ima ogromnu želju – dobio je dozvolu da igra“

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
Pratite nas
Posle prve utakmice i pobede Partizana protiv Crvene zvezde u finalu ABA lige, Željko Obradović i Dante Egzum odgovorili su i na pitanja Sputnjika, a trener crno-belih nagovestio je da bi Aleksa Avramović uskoro mogao da pomogne ekipi.
Imao je Željko Obradović razloga da bude zadovoljan posle prve utakmice naročito zbog prvog poluvremena u kom su košarkaši Partizana imali prednost i do 20 poena. Upravo je ta razlika pomogla da crno-beli ostanu u prednosti uprkos nešto slabijoj igri u poslednje dve deonice, a u čemu je bila razlika Obradović je govorio za Sputnjik.
„Razlika je upravo ovo o čemu sam pričao, šut za dva i tri i u drugom šutiramo 0/7 i to je glavna razlika. Aleksa ima ogromnu želju da igra i pomogne ekipi, a u petak je dobio dozvolu da trenira i u nedelju uradio prvi trening i juče pred utakmicu. Videćemo, nadam se da ćemo ga koristiti u plej-ofu jer on može da donese ogromnu energiju i ono što se očekuje od njega agresivnost u dobrani. E sad koliko je spreman i što nije trenirao i ako dobije šansu daće sve od sebe“, rekao je Obradović.
Proslavljeni trener crno-belih ipak ima i zamerke pa je tako nagovestio da će u narednoj utakmici biti promena.
„Moramo da promenimo neke stvari u drugom meču. Oscilacije moramo da svedemo na minimum. Moramo da budemo na istom energetskom nivou. Smailagić je odigrao odlično, Ledej takođe, ali ovo je pobeda tima i ja momcima čestitam na ostvarenoj pobedi. Idemo dalje“, rekao je Obradović.
Ni ovoga puta nije zaboravio navijače koji su ponovo bili veliki motiv košarkašima.
„Hvala navijačima koji su nas nosili do pobede, stigli smo do cifre od pola miliona ljubitelja košarke koji su pratili klub u sezoni koja je u toku. Prvo poluvreme je bilo odlično u oba smera. U nastavku je bilo oscilacija, ali smo kontrolisali dešavanja na parketu. Stigli smo do pobede, a sada se okrećemo drugom meču“, zaključio je Obradović.
Dante Egzum takođe je za Sputnjik govorio o ulozi navijača odnosno o prednosti domaćeg terena.
„Očigledno, to igra ulogu. Ali kao što sam rekao i ranije, i oni su pobeđivali kod nas i mi kod njih. Mi moramo imati kontrolu koliko god je moguće. Sad moramo da se fokusiramo na drugu utakmicu, a kad odemo na njihov teren daćemo sve od sebe“, poručio je Egzum.
Druga utakmica finala ABA lige igra se u četvrtak od časova.
Partizan - Zvezda, ABA finale, prva utakmica - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
SPORT
Zvezdin tener posle poraza: „Sada sam 100 odsto siguran da ćemo ih pobediti“
Partizan - Zvezda, ABA finale, prva utakmica - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
SPORT
Partizan za poluvreme „ugasio“ Zvezdu i poveo u finalu ABA lige
Zastava Srbije  - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
SPORT
Četiri momenta za istoriju – i potvrda Jokićevih reči: „Sport Srbiju stavlja ispred svih“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala