- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

U Italiji se oprostili od Silvija Berluskonija

© AP Photo / Luca BrunoKovčeg sa telom bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija ispred milanske katedrale
Kovčeg sa telom bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija ispred milanske katedrale - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
Pratite nas
U milanskoj katedrali završena je ceremonija državne sahrane italijanskog premijera Silvija Berluskonija, kovčeg je nakon toga otpremljen u njegovu vilu u Arkoru u predgrađu Milana.
Okupljeni na trgu uzvikivali su Berluskonijevo ime i aplaudirali dok je automobil sa kovčegom odlazio sa trga. Na trgu ispred katedrale okupilo se najmanje deset hiljada ljudi, koji su pratili prenos opela.
U samoj katedrali nalazilo se oko dve hiljade ljudi.
Osim članova Berluskonijeve porodice i prijatelja, sahrani su prisustvovali italijanska premijerka Đorđa Meloni, predsednik Italije Serđo Matarela, lider Lige Mateo Salvini, šef italijanske diplomatije Antonio Tajani, ali i bivši premijeri Mateo Renci, Paolo Đentiloni i Mario Dragi.
Sahrani je prisustvovao i specijalni izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministar bez portfelja Đorđe Milićević. On je u ime predsednika Srbije položio venac ispred katedrale u Milanu, saopšteno je iz njegovog kabineta.
Berluskoni je preminuo 12. juna u 9.30 sati u bolnici u Milanu u 87. godini.
Pristalice bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija okupile su se ispred njegove vile u blizini Milana da bi mu odale počast.  - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
SVET
„Zbogom predsedniče“: Pristalice odaju počast Berluskoniju ispred njegove vile /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala