- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Zbogom predsedniče“: Pristalice odaju počast Berluskoniju ispred njegove vile /foto/

© AP Photo / Claudio FurlanPristalice bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija okupile su se ispred njegove vile u blizini Milana da bi mu odale počast.
Pristalice bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija okupile su se ispred njegove vile u blizini Milana da bi mu odale počast.  - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
Pratite nas
Pristalice bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija okupile su se jutros ispred njegove vile u blizini Milana da bi mu odale počast.
Uprkos Berluskonijevom sve slabijem zdravlju, njegova smrt je bila šok za pristalice koje su došle da mu odaju počast, ostavljajući cveće, fudbalske šalove, političke zastave i transparente sa napisom „Zbogom predsedniče“ ispred njegove vile.
Samo članovi porodice i bliski prijatelji primani su danas na privatno bdenje u Berluskonijevoj vili.
Komemoracija Berluskoniju održava se danas i u Evropskom parlamentu u Strazburu.
© AP Photo / Luca BrunoNavijači fudbalskog kluba Juventus odaju poštu bivšem italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju.
Navijači fudbalskog kluba Juventus odaju poštu bivšem italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju.  - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
Navijači fudbalskog kluba Juventus odaju poštu bivšem italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju.
„Istorija će proceniti (Berluskonijev) uticaj, ali mi danas oplakujemo čoveka, čoveka koji je ostavio trag i koji neće biti zaboravljen“, napisala je predsednica Evropskog parlamenta Roberta Mecola u knjizi žalosti.
Italija priprema državnu sahranu u sredu u milanskoj katedrali, kojoj će prisustvovati desetine hiljada ljudi, preneo je Rojters.
Očekuje se da će sahrani prisustvovati premijerka Đorđa Meloni i predsednik Serđo Matarela koja će se održati na nacionalni dan žalosti.
© AP Photo / Luca BrunoOdavanje pošte bivšem italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju koji je preminuo u ponedeljak u 87. godini.
Odavanje pošte bivšem italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju koji je preminuo u ponedeljak u 87. godini. - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
Odavanje pošte bivšem italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju koji je preminuo u ponedeljak u 87. godini.
Berluskoni je preminuo u ponedeljak u 87. godini, tri dana nakon što je ponovno primljen u bolnicu San Rafaele u Milanu, gde je proveo mesec i po dana od aprila radi lečenja plućne infekcije i hronične leukemije.
Zvaničan uzrok smrti nije naveden, ali Korijere dela sera, koji je objavio vest o Berluskonijevoj smrti, naveo je da je umro od leukemije, sa naglim pogoršanjem stanja u noći između nedelje i ponedeljka.
Barak Obama, Silvio Berluskoni i Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2023
SVET
Kad su neharizmatični lideri počeli da rasprodaju nacionalna blaga pojavio se – Berluskoni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala