Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Šta su Kurtijevi specijalci tražili u Srbiji

© Tanjug / STRPripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, locirali su danas i uhapsili tri pripadnika tzv. kosovske policije R. Z. B.S. i M.LJ. u administrativnom pojasu prema KiM, daleko u dubini teritorije centralne Srbije
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, locirali su danas i uhapsili tri pripadnika tzv. kosovske policije R. Z. B.S. i M.LJ. u administrativnom pojasu prema KiM, daleko u dubini teritorije centralne Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
Pratite nas
Pripadnici tzv. kosovske policije koji su uhapšeni na teritoriji centralne Srbije su članovi okupatorske terorističke grupe koji su najverovatnije upali na našu teritoriju uz nagovor određenih zapadnih službi, smatra bivši bezbednjak Božidar Spasić.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, locirali su u sredu i uhapsili tri pripadnika tzv. kosovske policije u administrativnom pojasu prema Kosovu i Metohiji, daleko u dubini teritorije centralne Srbije.
Sva trojica uhapšenih bili su naoružani automatskim oružjem i u punoj ratnoj opremi sa Dži-Pi-Es uređajima, mapama i drugom opremom.
Kako se navodi, brzom i efikasnom akcijom srpske policije, uspešno je sprečen pokušaj tzv. kosovske policije da upadom na teritoriju centralne Srbije izvrše akciju koja po svim parametrima predstavlja teroristički akt u cilju dodatne destabilizacije i eskalacije sukoba, uperen protiv Republike Srbije.

Teroristička grupa upala u Srbiju

Bivši pukovnik Udbe Božidar Spasić kaže za Sputnjik da na teritoriju centralne Srbije nisu upali pripadnici kosovske policije već okupatorskih terorističkih grupa. Niko ne šalje legalne policajce na tuđu teritoriju, tako da je u ovom slučaju očito reč o pripadnicima terorističkih grupa formiranih po nalogu Aljbina Kurtija i ostalih funkcionera lažne države, dodaje Spasić.
„Prvi cilj im je svakako bio izvođenje određenih terorističkih operacija. Čini mi se da su kod njih pronađena i minsko-eksplozivna sredstva što znači da su bili pripremljeni za razna teroristička dela, da postave eksploziv pod mostove, pristupe policijskim stanicama i na druga mesta gde bi eksplozije izazvale paniku kod građana“, pretpostavlja naš sagovornik.
Pitanje je, a to će naša služba morati debelo da ispita, da li su oni imali kontakte u zemlji, odnosno da li su oni na području Bujanovca, Preševa i Medveđe, pa i malo više gore ka Vranju, imali već formirane svoje terorističke grupe i jedinice, ili su imali svoje tzv. lokatore i izviđače koji su ranije došli, dodaje Spasić.

Drvokradice kao izviđači terorista

Poslednjih meseci, tokom krađe šuma uz administrativnu granicu, podseća bezbednjak, takve osobe su ulazile na teritoriju centralne Srbije kao drvoseče, a u stvari su pokušavali da utvrde gde postoje „meke linije“.
„Ništa ovde nije slučajno. Teroristički napadi se veoma dugo i pažljivo pripremaju a naše službe će morati do detalja da ispitaju da li oni imaju još neka skladišta municije i dokle su zapravo u dubinu Srbije prodrli“, upozorava Spasić.
Važno je, kako kaže, sada utvrditi da li u centralnoj Srbiji ima još ubačenih terorista, a ovaj slučaj nameće ozbiljno pitanje a to je na koji će način Srbija odgovoriti da bi zaštitila svoje unutrašnje granice i narod.

„Nagovaranja zapadnih službi“

Sagovornik Sputnjika smatra da iza ovakvih operacija sigurno stoje i „nagovaranja određenih zapadnih službi“ kojima je cilj da potpuno destabilizuju Srbiju.
„Verovatno je u NATO bazi, u Bondstilu ili negde u Italiji ili Hrvatskoj planirano da teroristi uđu u našu zemlju. Sad se samo postavlja pitanje da li su oni ušli sa teritorije Kosova ili su sa područja tzv. Preševske doline krenuli u operaciju. To će naše službe vrlo brzo otkriti“, zaključio je Spasić.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, locirali su danas i uhapsili tri pripadnika tzv. kosovske policije R. Z. B.S. i M.LJ. u administrativnom pojasu prema KiM, daleko u dubini teritorije centralne Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
SRBIJA
MUP izneo detalje o hapšenju Kurtijevih specijalaca na teritoriji centralne Srbije /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala