- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić očitao lekciju Americi: „Nemojte se kladiti protiv debelog klinca“ /video/

© AP Photo / Jack DempseyNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
Pratite nas
Kada je na televiziji te 2014. godine prenošen NBA draft u trenutku kada je Nikola Jokić izabran od strane Denvera puštene su reklame. Devet godina kasnije Jokić je šampion NBA lige, a posle osvajanja prstena poručio je svima onima koji u njega nisu verovali da se nikada ne klade protiv „debelog momka“.
Sudbina ili ne, dok je Nikola Jokić izabran kao 41. pik na draftu od strane Denver Nagetsa, na programu je išla reklama za lanac restorana brze hrane. U tom trenutku to je bila slučajnost, ali kako su godine prolazile upravo je ta brza hrana bila jedan od tereta koji je Jokić nosio na svojim leđima.
Srpski košarkaški as mučio sa sa viškom kilograma, ali je uprkos tome naporno trenirao i bio neverovatan na parketu. Njegovi kilogrami su međutim i dalje bili jedna od tema u NBA krugovima, a posle osvajanja titule sa Denverom Jokić je imao šta da poruči svojim kritičarima.
Malika Endruz, novinarka ESPN-a pitala je Nikolu šta sada misli o tom čuvenom draftu i tome što on tada nije prikazan.
„Bio si 41. pik na draftu, reklama je bila na programu kada je objavljen tvoj pik šta misliš o tome sada?“, glasilo je pitanje.
„Nisu verovali u debelog klinca, ali čini se da je sve bilo kako treba. Nemojte se kladiti protiv debelog klinca“, poručio je sa osmehom Nikola Jokić, MVP finalne utakmice NBA lige i dvostruki MVP regularnog dela lige.
Često je srpski as bio na meti kritika zbog kilaže čak i kada je imao manje kilograma nego uobičajeno, a poslednja „prozivka“ stigla mu je pre nekoliko meseci od Janisa Adetokumba.

„Džokeru, kako ćeš se plasirati u finale NBA kada izgledaš kao da jedva možeš da prođeš kroz Burger King“, pokušao je Janis da se našali, mada je preterao. Potom je Grk i rekao da se šali i kasnije je hvalio Srbina, ali sigurno to Nikola nije zaboravio.

Ne samo da je pokazao kako će u finale, već je i postao šampion, a pre nekog vremena i sam je pričao o višku kilograma.
„Pre dve godine sam odlučio da izgubim neke kilograme. Ceo proces mršanja trajao je između šest i osam meseci. Znate, telo je alat, tako da treba da imate najbolji mogući alat. To je bio moj cilj, da mi telo bude u najboljoj mogućoj formi za igranje košarke“, rekao je Jokić.
Pamte se i sada već čuvene priče iz Nikolinog detinjstva i ljubav prema sendvičima i bureku, ali Jokić je uprkos tom višku kilogramu uspeo da piše istoriju i napreduje. Srpski as dokazao je da se napornim radom može stići do svega i da isto tako ukoliko imate viziju nije teško odreći se nekog zadovoljstva.
Međutim, Nikola je i dokazao da mu ne smeta šta god govore o njemu. Nalazili su mu tokom ove sezone mnogo apsurdne argumente zbog kojih nije trebalo da bude MVP.
Ostaće upamćena izjava Kendrika Perkinsa da Jokić namešta statistiku, a sada se Perkins poklanja velikom Srbinu. Dok svi pričaju Nikola radi.
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
SPORT
Predsednik NBA kluba očaran: „Pravo vreme da budete Srbin – želim i ja srpsko prezime“
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
SPORT
Obradović najavio Sputnjiku važan povratak: „Aleksa ima ogromnu želju – dobio je dozvolu da igra“
Partizan - Zvezda, ABA finale, prva utakmica - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
SPORT
Zvezdin tener posle poraza: „Sada sam 100 odsto siguran da ćemo ih pobediti“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala