- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Lukašenko: Poginulo oko 40 hiljada Ukrajinaca, nismo ni primetili ukrajinsku kontraofanzivu

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
Pratite nas
Tokom aktuelne kontraofanzive Ukrajine poginulo je oko 40 hiljada Ukrajinaca, izjavio je u intervjuu televiziji „Rusija 1“ beloruski lider Aleksandar Lukašenko.

„’Kontraofanziva’ je počela 4-5. juna. Mi čak nismo ni primetili. Pa, ni vi niste primetili. Mi pratimo situaciju, vidimo šta se tamo dešava. Za to vreme poginulo je oko 40 hiljada. Poginulo! Preko 100 hiljada je ranjeno. Gotovo 120-150 hiljada (gubitaka u ljudstvu). Gore i ‘bredliji’ i ‘leopardi’. Isto kao što su naši tenkovi iz sovjetskih vremena“, rekao je beloruski lider.

Lukašenko je dodao da je ofanzivu započeo kijevski režim, jer je trebalo demonstrirati svoju odlučnost pre predstojećeg samita NATO u Viljnusu , koji se održava 11. i 12. jula.
Prethodno, ruski lider Vladimir Putin izjavio je da je u toku napad ukrajinskih snaga iz četiri pravca i da protivnik nije imao uspeha ni u jednom pravcu. On je dodao da ukrajinske snage trpe velike gubitke, precizirajući da su gubici Ukrajine u ljudstvu tokom kontraofanzive „blizu katastrofalnim“.
Nemački tenk leopard 2 - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
RUSIJA
Putin: Baš lepo gore „leopard“ i „bredli“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala