- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićev kum za Sputnjik: Nikola je preplavljen emocijama – suza ima na sve strane

© AP Photo / Jack DempseyNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
Pratite nas
Jedan od najboljih srpskih košarkaša svih vremena Nikola Jokić osvojio je sa Denverom šampionski prsten NBA lige, a kako se srpski as oseća posle istorijskog uspeha i kako je reagovala njegova porodica za Sputnjik je otkrio Nikolin kum Nebojša Vagić koji je i trener košarkaškog kluba Džoker u Somboru.
Vagić je uspeo da odvoji malo vremena iako je izuzetno emotivno doživeo Jokićevu titulu i bilo mu je teško da govori o bilo čemu osim o emocijama.
„Moram da priznam da je vrlo poseban osećaj za sve nas, prosto sležu se svi ti osećaji, momenti koji su prošli i koji su iza nas, najviše zbog Nikole. Toliko je vredno radio i toliko je bio strpljiv da dođe do ovoga, videlo se od početka sezone koliko je drugačiji, koliko je želeo ovo, koliko je radio, a koliko je malo pričalo. Nije se ni znalo da je on od početka fokusiran samo na tu jednu stvar koja se desila. Vidi se po njemu da mu je srce na mestu, ovo je najsrećniji momenat u životu posle rođenja Ognjene. On je čovek koji ne voli puno da priča, voli da radi, ali ni on nije ostao imun. Preplavljen je emocijama, jako je srećan, svi su srećni zbog njega, sreća, sreća, ne znam šta bih drugo rekao. Svi smo u komunikaciji, preplavljeni smo osećanjima, sve ostalo bi bilo netačno da kažem“, rekao je Jokićev kum.
Tokom godina Nikolin kum trudio se da zajedno sa njim bude fokusiran na njegov napredak, ali ovoga puta i srpski košarkaš i njemu bliski ljudi dali su sebi oduška da dopuste da iz njih naviru emocije.
„Ne obuzdavaju se emocije, čuo sam se sa Strahinjom i Nemanjom, emocije su prevladale, sve što nas je krasilo dugi niz godina da bude fokus na kontroli, na radu sad je sve palo u vodu, sada su prisutne samo emocije. Drago mi je zbog Strahinje i Nemanje koji su na prvoj liniji odbrane, oni su svesniji nego Nikola. Nikola se tek otkravio, baš ga je dotaklo, dotakao ga je trofej, presrećan je, svi su presrećni“, dodao je Vagić.
Vagića koji će Nikolu dočekati u Somboru dotakle su mnoge scene iz Amerike zbog kojih je bilo suza.
„Bilo je suza na sve strane, jednostavno, Nikoli se vidi da je drugačije lice, drugačija mu je ekspresija, kako je nežan sa Ognjenom, fotografije sa Natalijom, slavlje u svlačionici, baš se osete neke stvari koje ne mogu da se objasne. Sve je puno emocija, svi smo jako srećni“, ponovio je trener košarkaškog kluba Džoker za Sputnjik.
Anketa
Da li je Nikola Jokić najbolji centar u istoriji NBA lige?
Za kraj razgovora Nebojša Vagić poručio je da će Nikoli u Somboru spremati doček.
„Mi ćemo ga dočekati, potrudićemo se da mu pokažemo koliko nam znači i koliko smo zahvalni, koliko nam je sreće i zadovoljstva pružio u životu“, zaključio je Nebojša Vagić.
Nikola i Natalija Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
SPORT
Stisnuta pesnica i vrisak koji se čuo do Srbije /video/
Majami - Denver, Nikola Jokić, 4. utakmica - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
SPORT
Jokić odmah proverio da li mu je Novak čestitao – pa poručio: Dobar je trenutak da budete Srbin
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
SPORT
Niko nikad kao Nikola – Amerika je bačena pod noge Somborca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala