- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić odmah proverio da li mu je Novak čestitao – pa poručio: Dobar je trenutak da budete Srbin

© Tanjug / Lynne SladkyMajami - Denver, Nikola Jokić, 4. utakmica
Majami - Denver, Nikola Jokić, 4. utakmica - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
Pratite nas
Iako je bio tužan kada mu je rečeno da ne može odmah da dođe u Srbiju, Nikola Jokić uspeo je da se oraspoloži na konferenciji posle osvojene titule sa Denverom. Srpski as uzeo je telefon kako bi proverio da li mu je stigla poruka od Novaka Đokovića, a onda je poručio da je lepo biti Srbin.
Neverovatni srpski košarkaš Nikola Jokić napisao je istoriju NBA lige predvodivši Denver do šampionske titule, a na konferenciji je između ostalog govorio i o Novaku Đokoviću.
Srpski as uzeo je telefon kako bi proverio da li mu je stigla čestitka, a onda je shvatio da i ukoliko jeste to će teško videti odmah zbog ogromnog broja poruka i čestitki.
„Sada ću da vidim da li mi je Novak poslao poruku. Ne znam, uf, ugasiću telefon. Sport u Srbiji je ono što nas je uvek stavljalo ispred svih. Čak i pre deset, dvadeset godina. Sada imamo Novaka koji je verovatno najbolji ikada. Za nas Novak je najbolji svih vremena. Sada imamo i NBA prsten. Dobar je momenat da budete Srbin“, rekao je Jokić na konferenciji za medije.
Jokić je ostvario sebi san titulom sa Denverom, ali je u istoj meri srećan zbog ostalih igrača.
„Srećan sam zbog svih, zaista. Zbog veterana Deandrea Džordana, Džefa Grina, Iša Smita. Majkl Porter je imao tri operacije pre nego što je počeo da doprinosi. Svi smo znali za šta je sposoban. Kentejvijus Kodvel-Pop, Braus Braun, Kristijan Braun, zaista svi redom“, rekao je srpski as.
Nikola i Natalija Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
SPORT
Stisnuta pesnica i vrisak koji se čuo do Srbije /video/
Došao je u Denver kao 41. pik sa drafta, međutim Nikoli to ne predstavlja gotovo ništa.
„Nema to veze kad si došao do ovde. Imate neke koji nisu draftovani u Majamiju pa doprinose“, rekao je skromni Jokić.
Anketa
Da li je Nikola Jokić najbolji centar u istoriji NBA lige?
Na početku sezone Srbin je shvatio da vlada drugačija energija nego prethodnih godina. Tim je bolje funkcionisao i srpski as je verovao u njega.
„Ne razmišljam o narednoj sezoni, reći ću treneru da mi da nekoliko nedelja odmora više, da bih bio spreman za narednu sezonu. Nije samo do startne petorke, nego do cele ekipe. Od prvog dana trening kampa u San Dijegu sam osećao nešto novo i drugačije sa ovim timom. Drugu energiju. I taj osećao me držao do kraja“, otkrio je Jokić.
Srpski as govorio je i tome koliko evropski igrači imaju uticaj u NBA ligi.
„Imamo uticaj. Naravno, Amerikanci su većina u ligi i treba da budu, jer su osvojili mnogo olimpijskih zlata. Ali, mislim da ima Evropljana koji mogu da doprinesu ekipama i naprave razliku u borbi za titulu“, rekao je šampion najjače košarkaške lige na svetu.
Jokić je pokušao da probudi ekipu koja tokom većeg dela utakmice nije igrala na vrhunskom nivou. Na drugoj strani vladala je ista energija, ali Srbin nije želeo da njegovi saigrači nastave sa promašajima, pa je u nekim trenucima i vikao.
„Vikao sam, jer smo samo šutirali trojke. U tom momentu je bilo potrebno samo pogađati. Malo poena, promašujemo šuteve, oni promašuju. Vikao sam, navikli su na to od mene, ali tako je to u porodici kao što je naša“, objasnio je Jokić.
Za kraj maestralni srpski as, jedan od najboljih centara u istorji NBA lige imao je šta da poruči svima onima koji sanjaju velike uspehe.
„Ako želite da uspete, morate prvo da budete loši, pa da budete dobri, pa da padnete i da izvučete pouke. Iskustvo nije ono što ti se desi, nego šta ti učiniš kada ti se nešto desi. Proces bez prečica. Putovanje. Drago mi je da sam deo tog puta. Mi smo želeli ovo i uspeli smo. Ali, nije to jedina stvar na svetu. Toliko stvari volim da radim. To je normalno. Možda neko voli svoj posao i ujedno laže (šala), ali je lep osećaj kad učiniš nešto što niko nije verovao. Samo smo mi verovali u nas. Bez moje supruge i braće ne bih bio ovde gde sam“, poručio je jedinstveni Nikola Jokić.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
SPORT
Sombor i Srbija nisu spavali zbog Jokića – nije ih izneverio /video/
Nikola Jokić, Denver - Majami, prva utakmica finala - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
SPORT
„Doneli ste ogromnu radost našem narodu“: Vučić čestitao Jokiću
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
SPORT
Jokić otvorio šampanjac pa bacio saigrača u bazen – spektakularno slavlje u Denveru /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala