- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ekspresno pokajanje britanskog filozofa zbog Novaka: „Mir i ljubav“

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
Pratite nas
Profesor filozofije iz Britanije Ben Brembl koji je napisao tekst za Gardijan u kojem je poručio da Novaka Đokovića ne treba zvati najvećim ikada, ekspresno se oglasio zbog velikog broja negativnih poruka koje je dobio. Pokušao je da objasni da ublaži ono što je prvobitno objavio, pozivajući se na ljubav i mir.
Nekadašnji teniser požalio se putem društvenih mreža da je dobio preko 1.000 poruka od navijača Novaka Đokovića koji su mu zamerili zbog jednog od najsmešnijih tekstova ikada objavljenih.
Kolege iz Engleske pozvale su nekadašnjeg tenisera, a sadašnjeg profesora filozofije na jednom prestižnom univerzitetu Bena Brembla da pokuša da mentalnom gimnastikom dokaže da Srbin nije najveći ikada.
„Sada kada je Novak Đoković osvojio 23. Grend slem turnir i kada je malo šanse da ga Nadal sustigne mnogi kažu da je Đoković najveći ikada. Ali takođe mnogi osećaju oklevanje da tvrde tako nešto. Federer izgleda jednako veliki. Ali da li brojevi mogu da lažu? Da!“, tvrdio je Brembl u svom prvom oglašavanju, gde je kroz brojne teze pokušavao da objasni, ujedno i zamoli javnost da ne zove Đokovića najvećim ikada.
A, onda se 24 časa kasnije ponovo oglasio, ovoga puta putem Tvitera i pokušao je da se „opere“ za gomilu nelogičnosti koje je servirao javnosti. Bio je kontradiktoran, s obzirom na to da je sada zagovarao tezu da on nigde nije rekao da Novak nije najveći?!
„Za preko 1.000 navijača Novaka Đokovića koji su mi pisali poruke i vređali me, kada sam rekao da Novak nije najveći. Sve što sam rekao je da brojevi grend slemova to ne rešavaju, da se i drugi faktovir računaju. Sigurno svi treba da prihvatite ovo? Mir i ljubav“, napisao je Ben Brambl.
A brojke, one nedvosmisleno ukazuju na to da je Đoković gotovo svim najbitnijim segmentima nadmašio Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Po broju nedelja provedenih na vrhu Srbin je neprikosnoven s cifrom od 388. nedelja na vrhu.
Što se Grend slemova tiče Novak ih ima 23, Nadal je ostao na 22, a penzionisani Federer je na koti 20. I Mastersi su na Đokovićevoj strani, ima ih čak 38, Španac 36, a Švajcarac „tek“ 28...
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Novak Đoković osvojio je 23. gren slem titulu na Rolan Garosu - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2023
SPORT
Britanski filozof napisao najsramniji tekst o Novaku – „Molim vas ne zovite ga najvećim ikada“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala