- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Putin odlikovao učesnike SVO: Svi ste heroji, bez izuzetka /foto, video/

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin u poseti vojnoj klinici „Višnjevski“ u Moskvi, gde je razgovarao sa ranjenim učesnicima specijalne vojne operacije i uručio im nagrade.
Ruski predsednik Vladimir Putin u poseti vojnoj klinici „Višnjevski“ u Moskvi, gde je razgovarao sa ranjenim učesnicima specijalne vojne operacije i uručio im nagrade. - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2023
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin posetio je danas Centralnu vojnu kliniku „Višnjevski“ u Moskvi gde se sreo sa učesnicima specijalne vojne operacije, uručio im odlikovanja i nazvao ih herojima koji se bore u surovim borbenim uslovima.

„Sudeći po onome šta ste i kako ispričali: artiljerijsko granatiranje, zatim tenkovi, oklopna vozila, pešadija, to su surove borbe koje govore da su nagrade, zapravo, simboličnog karaktera“, rekao je Putin.

On je dodao da je svaki od učesnika heroj i istakao da se to odnosi na sve učesnike specijalne vojne operacije, bez izuzetka.
„U očima svakog običnog čoveka, svaki od vas je heroj. Isto kao što su to i drugi momci koji se bore na frontu, u zoni specijalne vojne operacije“, naglasio je ruski predsednik.
On je današnja odlikovanja nazvao simboličnim gestom, koji ima za cilj da istakne značaj borbenih zadataka koje izvršavaju svi učesnici specijalne operacije.

Specijalna operacija važna za jačanje države

Putin je takođe, govoreći o specijalnoj operaciji, ocenio da je to važno za jačanje zemlje i zaštitu stanovnika Donbasa.
„Ne moram da govorim koliko je to važno za državu, kako bi jačala, bila samostalna, kako bi se ljudi tamo zaštitili. Na tim teritorijama su naši ljudi. Oni se osećaju delom našeg naroda i naša i vaša obaveza je da stanemo u njihovu zaštitu“, poručio je ruski lider.
Predsednik Rusije je naglasio da će ruske vlasti činiti sve kako bi podržale učesnike specijalne operacije i porodice poginulih.
On je zaključio da je to sveta stvar.
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2023
RUSIJA
Putin: Patriotizam i sudbina otadžbine su za nas svetinje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala