- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Patriotizam i sudbina otadžbine su za nas svetinje

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin uveren je da su patriotizam zaveštali preci i za sadašnje generacije on predstavlja sveto nasleđe.

„Patriotizam i odgovornost za sudbinu otadžbine su nam preci zaveštali, koji su dostigli velike pobede u radu i ratu. Sada dobro shvatamo šta znači njihova čvrsta odluka da se založe za zaštitu otadžbine, da rade u cilju opšteg dobra i procvata zemlje“, rekao je ruski predsednik na ceremoniji uručivanja držanih nagrada herojima rada na Dan Rusije.

Podvukao je da je to za Rusiju sveto nasleđe i da su verni njegovim tradicijama.
Ruski predsednik je čestitao Dan Rusije navodeći da je to državni praznik koji označava neprekidnu viševekovnu istoriju, veličinu i slavu otadžbine, potvrđuje jedinstvo multinacionalnog stanovništva, predanost zemlji i topli, duševni odnos prema voljenoj domovini.
„Takva prodorna osećanja se teško mogu preneti rečima, međutim, ona su jasna i bliska svakom od nas“, tvrdi lider Rusije.
Istakao je da u ovom teškom vremenu za Rusiju, oni još više ujedinjuju rusko društvo, služe kao pouzdana podrška ruskim herojima učesnicima specijalne vojne operacije.
Prema mišljenju Putina, Rusi koji danas dobijaju nagrade, svojim primerom i svojim životom pokazuju predanost otadžbini.
„Svi ste uspeli da dostignete vrhunac u svom pozivu, stvaralaštvu, profesiji, da postanete primer ljudi koji su posvećeni, snažnog karaktera i velikodušni", obratio se predsednik herojima rada i laureatima državnih nagrada i zahvalio se na hrabroj službi otadžbini, društvu i ljudima.
Predsednik Ruske Federacije V. Putin sastao se sa članom Predsedništva BiH M. Dodikom - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2023
REGION
Dodik čestitao Putinu: Dan Rusije - preporod ruske državnosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala