- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Spektakularan povratak Miloša za Mišin brzi kraj

© AFP 2023 / FRANCK FIFEMiloš Raonić, kanadski teniser
Miloš Raonić, kanadski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2023
Pratite nas
Kanađanin Miloš Raonić se posle dve godine pauze, u velikom stilu se vratio tenisu, pošto je na startu Hertogenboša bio uspešniji od Srbina Miomira Kecmanovića – 6:3, 6:4 u meču koji je trajao 84 minuta.
Uloga favorita očekivano je bila dodeljena Kecmanoviću, koji je 39. na APT listi, dok je Raonić zbog dugog odsustva izgubio renking i na turnir u Holandiji stigao je sa specijalnom pozivnicom.
Olga Danilović - Ons Žaber, Rolan Garos - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2023
SPORT
Olga se vratila među najboljih 100!
Miloš Raonić nije mogao da poželi bolje otvaranje meča i bolji povratak tenisu, pošto je na samom startu meča, nakon što je spasio tri brejk lopte i osvojio gem, uspeo da „ukrade servis“ Miomiru.
Već u sledećem viđen je ribrejk, ali je „bombarder“ iz Kanade do kraja prvog seta uspeo u osmom gemu da napravi još jedan brejk, da bi na kraju slavio 6:3.
Na krilima te prednosti, Raonić je nastavio da diktira dešavanja na travi Hertogenboša. Već u prvom gemu ponovo je oteo servis Kecmanoviću i sebično je čuvao stečenu prednost do samom kraja meča.
Ekspresno je stigao do tri vezane meč lopte i prvu je realizovao za 6:4 i plasman u drugo kolo turnira. Raonić je takođe stigao do maksimalne četvrte pobede u duelu sa srpskim teniserom Kecmanovićem.
„Lepo je biti ovde posle skoro tri godine. Nije me bilo baš dugo, a ja želim da pokušam još jednom. Nadam se da će potrajati, da probam da dam sve od sebe. Bilo mi je zaista zadovoljstvo igrati tenis pred svojim navijačima posle mnogo vremena. Zaboravio sam kako je igrati pred publikom, hvala svima koji su došli da prate meč“, rekao je Raonić i dodao:
„U svakom slučaju nevezano za tenis, lepo je ovde. Malo je teško bilo sve ovo vreme kada nisam mogao ništa da radim, da igram, zahvalan sam što sam ponovo na terenu, što mogu da se takmičim i da ponovo igram tenis“, rekao je nekadašnji broj tri i finalista Vimbldona.
Stefan Đoković i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2023
SPORT
Novakov sin – u Danilovoj „uniformi“ /foto/
Novak  Đoković i Nenad Zimonjić u Dejvis kupu - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2023
SPORT
Zimonjić za Sputnjik: Novak će nastaviti da piše istoriju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala