- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čudesna priča Sitijevog heroja – jeftin auto i studentski dom recept za uspeh

© AP Photo / Francisco SecoInter - Siti
Inter - Siti - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2023
Pratite nas
Prst fudbalske sudbine pažljivo je izabrao da uloga heroja u finalu Lige šampiona pripadne skromnom i nenametljivom Špancu Rodriju. Vezista Mančester sitija pogodio je odmerenim udarcem iz šesnaesterca Interovu, do tada, netaknutu mrežu, trasirajući „građanima“ put ka istorijskom podvigu i prvom peharu Lige šampiona u istoriji kluba.
A životni put Rodrija je čudesan i iskače iz kalupa i stereotipa koji se vezuju za moderne i skupo plaćene fudbalere.
Dok većina njih vozi besne automobile i uživa u luksuzu, ne skrivajući se da to pokažu javnosti putem društvenih mreža, 26-godišnji vezista Mančester sitija vozio je svojrevremeno polovnu Opel Korsu, i to u trenucima kada je već zarađivao ozbiljan novac.

„Ljudi su bili u šoku kada su ga videli kako živi u studentskom smeštaju . Kada je položio vožnju kupio je polovnu Opel Korsu od jedne žene. Iako mu je savetovano da kupi ozbiljniji auto, zarad bezbednosti, on to nije učinio“, rekao je Rodrijev cimer.

Takođe, dok je igrao za Viljareal, a nije to bilo tako davno, u periodu od 2015 do 2018. godine, živeo je u studentskom domu i delio je prostorije s ostalim studentima, koji nisu mogli da veruju koliko je skroman profesionalni fudbaler koji nastupa u Primeri.
Rodri i njegova porodica bili su svesni da je fudbal lutrija i da je jako, jako teško uspeti izboriti se s konkurencijom i stići u sam vrh svetskog fudbala, zbog čega je Španac upisao ekonomski fakultet. Išao je na i na razne programe razmene studenata u Ameriku i Irsku, kako bi pobošljao svoj engleski, a na kraju je sudbina htela da ga Gvardiola dovede u Mančester siti i od tada se mnogo toga promenilo.
Ali, ono najglavnije nije. Rodri je ostao isti onaj skromni momak, koji ne voli da se razbacuje novcem, već pažnju privlači isključivo izuzetno čistim fudbalom i neverovatnom inteligencijom koju poseduje.
U finalu Lige šampiona izrastao je u heroja, ali je on zapravo tihi, diskretni heroj Pepove kazne fudbalske ekspedicije.
Rešio je Rodri finale, rešio je pre toga i četvrtfinale protiv Bajern Minhena, kada je u prvom meču s jako malo šansi, pri rezultatu 0:0 ispalio projektil" i matirao Zomera.
Koliko je Rodri pošten i koliko mu fudbal to vraća na najbolji mogući način, potvrđuje njegova izjava posle osvojenog „ušatog pehara“, gde je priznao sebi i javnosti da nije bio na visini zadatka.
Rešio je finale. I to Lige šampiona, najjačeg klupskog tamičenja na planeti.
„Nisam zadovoljan prikazanom igrom iz prvog poluvreme. Igrao sam očajno. Rekao sam sebi da moram da prebrodim situaciju. Na kraj usam uspeo da postignem gol, neverovatno“, rekao je Rodri na konferenciji za medije.
Otkrio je zatim španski reprezentativac i da je tražio od menadžera Pepa Gvardiole da ga uvrsti među startnih 11, što nije bio slučaj pre dve godine u finalu kada ih je porazio Čelsi.
„Rekao sam Gvardioli da mora da me uvrsti u startnu postavu. Pre dve godine sam navijao za saigrače, a sada sam konačno igra. Trofej koji smo osvojili je za sve one koji su godinama igrali za Siti i pokušavali. Za Aguera, Fernandinja, Davida Silvu, za sve one koji su ovaj klub učinili velikim i hvala im na tome“, zaključio je Gvardiolin diskretni heroj Rodri.
Pep Gvardiola - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2023
SPORT
Razbijena kletva, mig koji se čekao 12 godina i poruka Realu: „Dolazimo po vas“
Mančester siti - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2023
SPORT
„Građani“ konačno pokorili Evropu – Gvardiolin Siti osvojio sve!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala