- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Još su zeleni za jednog Đokovića: „Razlog je Novak – i samo Novak!“

© AP Photo / Jean-Francois BadiasNovak Đoković Karlos Alkaras
Novak Đoković Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2023
Pratite nas
Karlos Alkaras, Holger Rune i Lorenco Museti, mladi teniseri koji bi trebalo u budućnosti da budu konkurenti za naslov najboljeg igrača sveta na Grend slem turnirima suočavaju se sa velikim problemima kada se na suprotnoj strani nađe Novak Đoković.
Sva trojica su na Grend slem turnirima imala probleme sa grčevima u mišićima u duelima sa Đokovićem, a poslednji od njih, zvanično prvi teniser sveta Karlos Alkaras, takav problem je osetio u polufinalu Rolan Garosa.
Iga Švjontek - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2023
SPORT
Čehinja umalo šokirala teniski svet – Iga osvojila treću titulu u Parizu
Razlog za to je samo jedan – i ime mu je Novak Đoković, konstatovao je nekadašnji teniser, a sada komentator Mats Vilander.
„Grčeve je izazvao Novak, i samo Novak. Razlika u načinu na koji se Novak kreće, čak i kada je iscrpljen, i Alkarasovog kretanja je ogromna. Nikada nisam video ovakve scene kada je Alkaras u pitanju, a Novak je razotkrio njegovu slabost“, navodi Vilander.
Kako je istakao, veruje da u svemu ulogu ima i psihologija.
„Siguran sam da su ulogu igrali i tenzija i stres. Nisam viđao Karlosa ranije da ima probleme sa grčevima, ali ne mogu da zamislim da nije bio savršeno fizički pripremljen za ovaj duel“, izjavio je Vilander.
On je potom detaljno analizirao dešavanja u polufinalu.
„Alkaras je trčao u proseku po 20 metara do trenutka kada su grčevi krenuli. Odigrali su 155 poena, to je 3.000 metara, to je 30 sprinteva po 100 metara za dva sata. Karlos ne hoda, on sprintom ide po svaku loptu. Novak igra ‘glatko’, a Karlos ne čita igru tako dobro, pa je morao da napravi više koraka“, dodao je Vilander.
U finalu će se Đoković boriti za rekordnu 23. Grend slem titulu, a protivnik će mu biti Norvežanin Kasper Rud, koji je u svom polufinalu lako savladao Aleksandra Zvereva.
Tokido Oda - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2023
SPORT
Mladi heroj ispisao istoriju u Parizu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala