- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Srpska stena“ ostala bez trofeja, ali priznanje nije izostalo

© AFP 2023 / ANDREAS SOLAROSrpski fudbaler Nikola Milenković
Srpski fudbaler Nikola Milenković - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2023
Pratite nas
Srpski reprezentativac Nikola Milenković uvršten je u idealni tim Lige konferencije za sezonu 2022/23, gde je njegova Fiorentina zaustavljena u finalu od Vest Hema, golom u 90. minutu – 2:1 (0:0).
Srpska stena Nikola Milenković Bleki plenio je sigurnošću i činio je bedem ispred svog gola na evropskoj sceni, što nije prošlo nezapaženo. Bivši štoper Partizana jedini je Srbin u idealnih 11 Lige konferencija.
Među stativama je mesto rezervisano za Areolu koji je samo jednom kapitulirao u finalu, zbog čega i te kako nosi zasluge za to što je njegov Vest Hem završio s osvojenim trofejom.
Desni bek je Ndoje iz Bazela, dok srce odbrane idealnog tim LK čine Nikola Milenković i Aguerd iz Vest Hema, a na poziciji levog beka je Biragi iz Fiorentine kom je pocepana glava u finalu, nakon što su ga navijači londonskog kluba pogodili plastičnom čašom, pa je zaradio šavove.
Kada je vezni red u pitanju, trio čine: Diju iz Bazela, Paketa iz Deklan Rajs iz Vest Hema. Napadački trio predvode Gonzales (Fiorentina), Antonio (Vest Hem) i strelac odlučujućeg pogotka u finalu Džerod Boven iz Vest Hem junajteda.
Nikola Milenković odigrao je ove sezone devet utakmica u dresu „ljubičastih“ iz Firence, uspeo da se upiše u strelce, a ima i jednu asistenciju. Dobio je ukupno četiri žuta kartona.
Tržišna vrednost iskusnog 25-godišnjeg štopera trenutno je procenjena na 20 miliona evra i ugovor s Fiorentinom ističe mu 2027. godine. Prethodne dve sezone za njegove usluge bili su zainteresovani brojni evropski klubovima, među kojima se našao i Mančester junajted.
Slobodan Urošević, Partizan - Čukarički - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
SPORT
Partizan ostao bez kapitena: „Nisam ostvario san“
Dejvid Mojes - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
SPORT
Kraj „čekićanja“ za Škota i medalja oko vrata za najvernijeg navijača: „Ne dešava se često“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala