- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kraj „čekićanja“ za Škota i medalja oko vrata za najvernijeg navijača: „Ne dešava se često“

© AP Photo / Petr David JosekDejvid Mojes
Dejvid Mojes - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
Pratite nas
Trener Vest Hema Dejvid Mojes je u 60. godini doživeo najlepši trenutak u karijeri. Posle 1.097 utakmica uspeo je da se domogne vrednog trofeja, u ovom slučaju Lige konfernecija.
Njegov tim je u finalu u Pragu pobedio Fiorentinu sa 2:1 golom u 90. minutu koji je postigao Džered Bouven, a nekadašnji trener Evertona i Mančester Junajteda kaže da će ovaj trenutak pamtiti celog života.
„Ovo je fantastično. Imao sam dugu karijeru u fudbalu i ne dobijate mnogo ovakvih trenutaka. Trenerima se ovakve stvari ne dešavaju često. Ovo je sjajan trenutak za sve nas“, istakao je Mojes.
Kormilar popularnih „Čekićara“ je toliko bio srećan posle meča da je medalju odmah poklonio svom 87-godišnjem ocu (Dejvidu Mojesu Senioru) koji je sa tribina pratio ovaj uzbudljiv duel.

„Još se drži, još se ne da, i dalje želi da dolazi na naše utakmice. Sjajno je što je bio u Pragu, lepo je imati nekog iz porodice uz sebe ove večeri“, priznao je Mojes.

Vest Hem je u prestonici Češke osvojio prvi trofej posle 43 godine.
„Ovo je sjajan porodični klub koji postaje sve bolji i jači. Trofej je još jedan korak na putu daljeg napretka. Ostali smo neporaženi u Evropi, što je neverovatno. Izgubili smo samo prošle godine u polufinalu. Iza nas su dve neverovatne godine, a sada nam predstoji još jedna sezona u Ligi Evrope“, podseća škotski trener.
Mojes nema dilemu - trijumfu Pragu je najbolji trenutak u njegovoj karijeri.
„Da, morao bih to da kažem. Trenuci kada dođete da slavite sa porodicom i pobedite u poslednjem minutu finala, to se ne dešava često. Nekad se desi da doživite suprotno, ali ovo je sjajan osećaj. Da mi je neko rekao pre tri godine kada sam preuzeo Vest Hem da ću u istoj sezoni izbeći ispadanje iz Premijer lige i postići uspeh u Evropi, naravno da mu ne bih verovao“, zaključio je Dejvid Mojes.
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
SPORT
Joviću poništen gol – Čekićari šokirali Fiorentinu u 90. minutu za trofej u Evropi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala