- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Joviću polomljen nos – „Englezi se ponašali kao životinje“

© AFP 2023 / JOE KLAMARLuka Jović
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
Pratite nas
Srpski reprezentativac i fudbaler Fiorentine Luka Jović doživeo je povredu nosa na utakmici finala Lige konferencije protiv Vest Hema, zbog koje će morati na operaciju.
U timu iz Firence, u startnoj postavi zaigrali su Nikola Milenković i Luka Jović, koji je u poslednjim sekundama prvog poluvremena postigao i gol, međutim on je poništen zbog minimalnog ofsajda.
Tom prilikom pretrpeo je snažan udarac protivničkog igrača u nos i ostao da leži na terenu.
„Jović je iza sebe imao sjajnu partiju, ali je nažalost polomio nos i morali smo da ga zamenimo“, istakao je trener Fiorentine Vićenco Italijano nakon utakmice.
Srpski fudbaler će morati na operaciju zbog koje će najverovatnije propustiti reprezentativno okupljanje i predstojeće mečeve, prvo prijateljski protiv Jordana 16. juna i drugi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske 20. juna u Razgradu.
Oštru igru Vest Hema osudio je i gazda kluba iz Toskane Roko Komiso.
„Očekivao sam pobedu, ali nije bilo tako. Međutim, bilo je trenutaka na terenu kada je glavni arbitar morao da napravi razliku u našu korist. Naš napadač Jović morao je da izađe sa terena zbog slomljenog nosa, Biragi je dobio posekotinu na glavi. Razgovarao sam sa predsednikom Premijer Lige. Igrači Vest Hema su se ponašali kao životinje. Nije u redu ono što smo videli u Pragu. Mogao je meč da se registruje službenim rezultatom za nas“, poručio je prvi čovek Fiorentine.
Treba reći i da su navijači Vest Hema pokazali tamnu stranu engleskog karaktera i ubacivanjem predmeta u teren povredili kapitena italijanskog tima Biragija.
Mnogo agresije i oštrih startova...
Pep Gvardiola - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2023
SPORT
„Gvardiolina kletva“ – pravo proročanstvo ili glupost?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala