- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin na vezi sa saudijskim princem: U fokusu tržište energenata

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin sa zamenikom premijera i ministrom odbrane Saudijske Arabije Muhamedom bin Salmanom el Saudom
Predsednik Rusije Vladimir Putin sa zamenikom premijera i ministrom odbrane Saudijske Arabije Muhamedom bin Salmanom el Saudom - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije Muhamedom bin Salmanom el Saudom o aktuelnim pitanjima višestrane rusko-saudijske saradnje, saopštila je pres-služba Kremlja.
Tokom razgovora pažnja je bila posvećena merama za dalje jačanje trgovinsko-ekonomskih veza, realizaciji perspektivnih zajedničkih projekata u oblastima investicija, transportne logistike i energetike.
Putin i saudijski prestolonaslednik takođe su temeljno razmotrili tematiku osiguravanja stabilnosti na globalnom tržištu energenata.

„Obe strane su visoko ocenile nivo saradnje u okviru 'OPEK plus' koja omogućava da se preduzimaju pravovremeni i efikasni koraci za održavanje ravnoteže između ponude i potražnje za naftom. Konstatovan je značaj dogovora postignutih na nedavnom ministarskom sastanku u Rijadu“, saopštio je Kremlj.

Ranije je saopšteno da će organizacija OPEK plus od 2024. godine smanjiti ukupan obim proizvodnje nafte za još oko 1,4 miliona barela dnevno.
Rijad, Saudijska Arabija - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2023
RUSIJA
Blumberg: Saudijska Arabija izlazi iz orbite Vašingtona - sve bliža Kini i Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala