- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerika srušila snove Kataloniji – dok u Madrid stiže novo ime od osam cifara

© AFP 2023 / INA FASSBENDERDžud Belingem
Džud Belingem - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
Pratite nas
Tektonski poremećaji se dešavaju na fudbalskom tržištu, a glavne vesti stižu iz Španije gde se Real Madrid ozbiljno pojačao, dok je Barselona ostala bez šanse da još jednom u svom dresu vidi Lionela Mesija.
Vezni fudbaler reprezentacije Engleske Džud Belingem postao je novi član Reala pošto je kupljen od čelnika Borusije iz Dortmunda za 103 miliona evra, potvrđeno je danas na sajtu nemačkog kluba.
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
SPORT
Srbi u centru pažnje – da li će se ispuniti prognoza Italijana?
Mladi 19-godišnji fudbaler je sa čelnicima Reala potpisao šestogodišnji ugovor i prvo je pojačanje kluba za narednu sezonu, u koju će Madriđani ući sa kompletno renoviranim sastavom.
Klub su već napustili Karim Benzema i Marko Asensio, a dolazak Belingema je samo prvi u nizu koji se očekuje tokom letnjeg prelaznog roka.
Belingem je kao 17-godišnjak prešao iz Birmingema u Borusiju iz Dortmunda, za nemački klub je odigrao 132 utakmice u svim takmičenjima i postigao 24 gola.
On će sada postati četvrti fudbaler u istoriji Reala za koga je taj klub izdvojio više od 100 miliona evra za transfer, posle Gareta Bejla, Edena Azara i Aurelijana Čuamenija.
Sa druge strane, argentinski fudbaler Lionel Mesi će nastaviti karijeru u američkom Interu, javlja portal Atletik pozivajući se na dobro obaveštene izbore.
Atletik tvrdi da je Mesi posle isteka ugovora sa čelnicima Pari Sen Žermena odbio Barselonu i ponudu iz Saudijske Arabije jer će u Americi imati mnogo veće opcije za zaradu od sponzora, što je bilo presudno za njegovu konačnu odluku.
Na kraju je i Mesi sve potvrdio.
"Doneo sam odluku da idem u Majami. Još nije sve 100 odsto završeno, nedostaju još neki detalji, ali rešili smo da idemo tim putem", rekao je Mesi.
Većinski vlasnik Intera iz Majamija je Dejvid Bekam, koji je i sam na kraju karijere igrao u američkoj MLS ligi baš zbog mogućnosti velikih zarada i van ugovora sa klubom.
Inter iz Majamija je osnovan 2018. godine i Bekamov cilj je da klub stalno bude u vrhu MLS lige i da se bori za trofeje, a sa Mesijem u timu to bi bilo dostižno.
Mesi, koji krajem ovog meseca puni 36 godina, može da debituje za Inter iz Majamija već krajem jula, dodaje Atletik.
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
SPORT
Srbi u centru pažnje – da li će se ispuniti prognoza Italijana?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala