Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Lajčak: Hitno pronaći političko rešenje, cenimo spremnost Vučića da tome doprinese

© Sputnik / Lola ĐorđevićIzaslanik EU Miroslav Lajčak
Izaslanik EU Miroslav Lajčak - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
Pratite nas
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručio je danas da nasilje nikada nije prihvatljivo i da je potrebno hitno pronaći političko rešenje za trenutnu krizu na severu Kosova i Metohije.
On je naglasio da ceni spremnost Vučića da doprinese do toga dođe.
Lajčak je saopštio na Tviteru da su on i zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu imali duge razgovore o složenoj situaciji Srba na KiM.
Kako je saopšteno iz Predsedništva nakon jučerašnjeg sastanka predsednika Srbije sa Eskobarom i Lajčakom, „Vučić je ponovio punu posvećenost Republike Srbije procesu dijaloga sa Prištinom, postizanju kompromisnih i održivih rešenja u korist boljeg života i odnosa između Srba i Albanaca, a kao ključni zahtev podvukao bezbednost našeg naroda na Kosovu i Metohiji“.
Vučić je ponovio i insistiranje na potpunom sprovođenju dogovorenih i potpisanih sporazuma iz Brisela, na prvom mestu formiranje Zajednice srpskih opština, i pozvao međunarodnu zajednicu da se više anagažuje sa Prištinom u tom pravcu, navodi se u saopštenju.
Gabrijel Eskobar, Miroslav Lajčak i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2023
SRBIJA
Vučić razgovarao sa Lajčakom i Eskobarom: Ključna bezbednost Srba na KiM
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala