- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Furiozni Alkaras – prepustio Grku devet gemova i poslao poruku Novaku

© AP Photo / Thibault CamusKarlos Alkaras, Rolan Garos
Karlos Alkaras, Rolan Garos - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2023
Pratite nas
Španski teniser Karlos Alkaras igra fantastičan tenis i on će biti protivnik Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa. Mladi Španac je u četvrtfinalu totalno nadigrao Stefanosa Cicipasa, da ne iskoristimo neku težu reč - 6:2, 6:1, 7:6. Prepustio mu je samo devet gemova, a lako je mogla ta cifra da bude i manja.
Cicipas je igrač svetske klase, ali je delovao kao da je amater na terenu. Toliko je Alkaras bio nadmoćan. Zaista visok, impresivan nivo igre je pokazao. Publika je u pojedinim momentima spavala na Šatrijeu, jer je sve bilo više nego izvesno i jasno.
Peti teniser sveta nije imao šanse.

Igrao se sa protivnikom Alkaras, nije mu bilo važno ni da li je on na servisu ili Grk, udarao je jako snažno sa osnovne linije, kažnjavao je svaki Cicipasov izlazak na mrežu, a to se sve prenelo na semafor - 6:2.

U drugom setu slična priča, publika je slavila skoro svaki poen Cicipasa, pokušavala da mu pomogne, ali Grk je imao osećaj kao da je naspram sebe imao zid, a ne Alkarasa. Zato je u prva dva seta Cicipas uzeo samo tri gema.
Može se reći da je Alkaras odigrao ovaj duel možda i na nivou Novaka, Rodžera ili Rafe, sve je pogađao, nebitno kojim udarcem, nebitno iz koje pozicije.
Gledajući takvu dominaciju Alkarasa, sigurno je i navijačima Novaka Đokovića palo na pamet pitanje: Kako će Nole protiv ovako raspoloženog protivnika? Ali, svakako treba reći da je Nole u karijeri nalazio rešenje za sve izazove, pa se nadamo da će i za zahuktalog Alkarasa.
Biće to pravi spektakl u polufinalu. Sudar trenutno najboljih igrača na svetu. Sudar mladosti i iskustva.
Prava sportska poslastica.
- Pogledajte novu epizodu Sputnjik sporta.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2023
SPORT
Đoković pričao o „savršenih osam“ i pohvalio Rusa: „Imam veliko poštovanje za njega“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala